1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen priprema električne mališane u B segmentu
Volkswagen priprema električne mališane u B segmentu
0

Volkswagen priprema električne mališane u B segmentu

170
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka potvrdila je da će ID.1 i ID.2 stići na tržište posle 2025. godine. 

Oba modela biće smeštena u B segment, s tim da će jedan biti hečbek, a drugi krosover i zamišljeni su kao baterijski pandani za duo Polo/T-Cross. Želja Volkswagena je da početna cena za ova nova vozila bude u rejonu između 20.000 i 25.000 evra.

Pomenuti dvojac doći će kao zamena za električni up, i imaće ulogu uvodnih modela u gami nemačkog brenda. Posedovaće baterije manjeg kapaciteta od veće braće i biće mahom orijentisani ka eksploataciji u urbanim uslovima vožnje. Oba modela koristiće platformu MEB Lite.

Reč je o novoj arhitekturi koja dolazi kao derivativ standardne MEB baze. Namenjena je za manje automobile, i izrađena je od nešto jeftinijih materijala sa manje prostora za baterije, kako bi se održali niži troškovi, što je vrlo bitno za gradske četvorotočkaše.

MEB Lite koristiće i ostali brendovi u okviru Volkswagen grupacije. Šef Volkswagen, Ralf Branšteter, potvrdio je da će MEB Lite biti dostupan i drugim markama iz grupe, te da će najverovatnije naći mesto kao temelj za naslednike električne Škode Citigo, kao i baterijskog izdanja Seata Mii.

Ova platforma moći će da koristi baterije od kapaciteta do 45 kWh, i kao takva pogodna je upravo za vozila koja su namenjena upotrebi u gradskim sredinama, jer ni domet sa takvom baterijom neće biti naročito veliki. Volkswagen namerava da ovu arhitekturu ponudi i kineskim partnerima koji bi mogli zasnovati svoje modele na tom temelju.

AutoRepublika 

(170)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments