1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen priprema snažniji 1.5 TSI, ali za američko tržište?
Volkswagen priprema snažniji 1.5 TSI, ali za američko tržište?
2

Volkswagen priprema snažniji 1.5 TSI, ali za američko tržište?

421
2
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je na 37. Motor simpozijumu u Beču krajem aprila 2016., predstavio 1.5 TSI, kao zamenu za 1,4-litarsku jedinicu.

Ovaj turbo benzinac je našao mesto u čitavom nizu modela VW grupe u Evropi, od SEAT Ibize do „ušminkanog“ Arteona. Puno ime mu je EA211 TSI evo.

Bližimo se kraju februrara 2019., a ovaj motor još uvek nije dostupan u američkoj ponudi nemačke marke, gde je 1.4 TSI još uvek prisutan. Ipak, uvođenje novijeg motora je ušlo u proces razmatranja, ali još uvek nije donesena konačna odluka. Ukoliko ode „preko bare“, neće biti u istoj konfiguraciji kao motor po evropskim specifikacijama.

Da podsetimo, regularna evropska varijanta isporučuje 150 ks i 250 Nm, dok ekonomičnija verzija raspolaže sa 130 konja i 200 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Operiše u Milerovom ciklusu i izvlači prednosti iz varijabilne geometrije turbo punjača, a prednost u odnosu na prethodnika predstavlja i 22 kilograma manja masa.

Volkswagenovi inženjeri su implementirali i sistem deaktivacije cilindara, da bi se dodatno smanjila potrošnja, uz presvlačenje plazmom cilindarskih zidova radi smanjenja trenja.

AutoRepublika

(421)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako je turbina za 1,4 TSI „samo“ 230 hiljada u AČ, kol’ko je za ovaj 1,5 TSI ?

Rajko

Ko je taj Miler?