1. Home
  2. Vesti
  3. Istraživanje: BMW X5 je bio najčešće kraden i pronalažen model prošle godine
Istraživanje: BMW X5 je bio najčešće kraden i pronalažen model prošle godine
0

Istraživanje: BMW X5 je bio najčešće kraden i pronalažen model prošle godine

508
0
Podelite sa prijateljima:

Ovo specifično istraživanje je sprovedeno na teritoriji Velike Britanije, od strane kuće Tracker koja je angažovana u oblasti zaštite automobila od krađe, putem praćenja vozila uz pomoć elektronskih signala.

Titulu najpoželjenijeg modela za 2018. godinu, iz ugla lopova, poneo je veliki krosover BMW X5 koji se u prethodne tri godine smenjuje na tronu sa limuzinom Mercedes-Benz C klase. Ne samo što se X5 najčešće nalazio na meti kradljivaca automobila, već je isto tako najviše puta sa uspehom vraćen vlasniku vozila.

Na internetu su dostupni brojni video klipovi koji demonstriraju zastrašujuću lakoću kojom lopovi obijaju i odvoze automobile opremljene sistemom za beskontaktni ulaz u vozilo. Međutim, ukoliko kriminalci nisu svesni postojanja instaliranog elektronskog odašiljača, ili ako ne mogu da ga pronađu u vozilu, pronalaženje istog je jednako jednostavno.

Statistika koju prezentuje Tracker, iz godine u godinu, pokazuje porast broja ukradenih vozila koja koriste takozvani keyless sistem, uz stopu uspešnosti u pronalaženju automobila od 88%, ukoliko su opremljena njihovim sistemom zaštite.

Još da dodamo da je BMW X5 na tronu liste najprimamljivijih vozila za kradljivce istih, bio čak osam puta u poslednjih devet godina.

AutoRepublika

(508)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments