1. Home
  2. Vesti
  3. Avtovaz planira veliku tržišnu ofanzivu
Avtovaz planira veliku tržišnu ofanzivu
10

Avtovaz planira veliku tržišnu ofanzivu

488
10
Podelite sa prijateljima:

Rusi imaju velike planove za narednih osam godina. 

Kako je saopšio Avtovaz novinarima, od 2019. godine pa sve do 2026, Lada želi da plasira na tržište čak osam novih modela, što će biti rekordan broj novih automobila za ovog proizvođača. Pored navedenih osam potpuno novih vozila u planu je i čak devet restilizovanih modela, to znači da će u narednih osam godina iz Lade stići ukupno sedamnaest novih ili osveženih automobila, što je svakako broj vredan divljenja.

Rusi najavljuju novi stil svojih automobila, a kako bi se planirana tržišna ofanziva zaista i ostvarila Avtovaz je saopštio da će zaposliti više od 400 novih inženjera u svom razvojnom odeljenju.

Ove godine ruska marka počela je sa prodajom modela Vesta Cross Sedan, Xray Cross kao i restilizovanog modela Granta.

Na čelu liste najprodavanijih automobila u Rusiji za prethodni mesec nalaze se dve Lade: Granta i Vesta. Prva je stigla u novembru do 13.324 kupca, a druga do 9.906. Ruska marka prodala je u novembru 33.663 automobila uz rast prodaje od 15% u odnosu na isti period prethodne godine.

 

(488)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rade

Reno baš želi probleme…

Renault Terminator

S kim?

Rade

S onima koji ne bi hteli da se razvija ruska automobilska industrija.

Renault Terminator

Nema od toga nista.Ima bezbroj drugih primjera ekonomske saradnje i milijarderskih ugovora izmedju Ruskih firmi i zapadnih firmi u jeku najzescih sankcija i anti ruskih kampanja…Pare su cudo a zapad ih voli vise nego ista,kad su pare u pitanju nema toga sto se mora postovati…tako i sankcije.

Rade

Bilo je saradnje i između Lade i GM. Najveći plod te saradnje je bila Chevrolet Niva na bazi Lade Nive. Još im i ime ukrali. 😀

Renault Terminator

Renault sta god dotakne,to procvjeta.Eeee sto te u Kragujevcu ne vidjesmo…Sumadija bi prodisala puni plucima a bome i Srbija.Ovako..tuga u Kragujevcu.

Ercegovac

Мени они више личе на Косовку дијевојку.

Да се млада за зелен бор ухватим и он би се јадан осушио 🙂 🙂

Renault Terminator

Tako je,vidimo na primjeru Dacie i Nissana kako su se osusili?…

Slavko

Jel vozio neko Vestu? Imate li neka iskustva sa njom?
Ova Cross SW u onoj narandzastoj boji narocito zanimljivo izgleda?
Tu bese ide Renault 1.6 motor?

Rade

Motor je Ladin vaz21129. Autokrata Carlos Ghosn je reko Rusima da se sami snalaze za motor. 😀