1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Renault zadržava Karlosa Gona na mestu direktora Renaulta
Renault zadržava Karlosa Gona na mestu direktora Renaulta
21

Renault zadržava Karlosa Gona na mestu direktora Renaulta

271
21
Podelite sa prijateljima:

Obraz, šta je to?

Karlos Gon ostaje na mestu direktora Renaulta, bez obzira što je dao ostavku na mesto predsednika i CEO-a, jer je Tijeri Bolor sada predsednik Renault-Nissan BV Holding kompanije, saopštila je francuska marka.

„Pored komunikacije odbora direktora iz 24. januara 2019., Renault želi da istakne da je gospodin Gon dao ostavku pod svojim uslovima  kao predsednik odbora direktora i generalni direktor, ali ostaje, od sada na mestu direktora Renaulta SA“, saopštila je francuska kompanija. „Gospodin Gon zadržava, od sada pa nadalje, svoje pozicije u Alliance Rostec Auto BV i Renault do Brasil.“

Bolor, prethodno Gonov zamenik u Renaultu, zauzeo je od 24. januara poziciju generalnog direktora, dok je bivši predsednik Michelina, Žan-Dominik Senard, imenovan na mesto predsednika Renaulta.

Nekako, ne možemo da se otmemo utisku da je ovo svojevrsna provokacija Francuza. Prosto, nemoguće je ni zamisliti da tako nešto urade Japanci a da to ne prođe sa medijskim „rafalima“. Samo, nije nam jasno kako je Renault zamislio da Gon vodi poslove marke iz zatvora, u kojem će po svemu suditi završiti…

AutoRepublika

(271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

21 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

Pa čekajte, nije li Renault grupa postala najprodavanija na Svetu pod komandom ovoga „omrženog“ čoveka?
U biznisu se samo to računa. A ova „nameštanja“ Japanera, se mogu naći svakom ovakvom biznismenu. Samo ako treba…. Tek, mislim da će Japaneri snositi celu štetu na kraju. I treba, kad pokušavaju da prodaju „poštene“ i „fine“ fazone, kojima bi oteli tuđe….
Dok držr Gona u pritvoru, imaju neki adut. Samo, do kada će da traje taj pritvor? Pa ovi su gori od Vučića!

Zvezdan Božinović

Niko nije gori od Vučića 🙂

Rade

Ne zna se ko je ovde veći „Vučić“. Da l Ghosn koji je (bio) apsolutni vladar svega ili Japaneri što hapse.

Zvezdan Božinović

Pa šta su trebali da rade? Da vam neko odnese frižider iz kuće, milo bi vam bilo?

Rade

Ghosn je nudio da preda sve pasoše i nanogicu da nosi kao garanciju da neće napustiti Japan, a oni ga i dalje drže u zatvoru kao najgoreg zlikovca. Uslovi su surovi, verovatno ga i prisiljavaju na priznavanje. Demokratska država, nema šta…

Zvezdan Božinović

Ma to se slažem, ali s druge strane, nije on Ceca pa nanogicu 🙂

Mad Max

Nisu francuzi odneli Nisanu pokućstvo, nego su ih potpuno „rekonstruisali“, okrpili im krov, odveli podzemne vode iz temelja, izgletovali zidove, kupili im nov šporet i ftižider…… to jeste uložili svoja sredstva i pamet, zarad paketa akcija. A sad? Kad se malo veselilo uz Japanersku saglasnost, eto problema….. pa ajde da oteramo „spasitelje“ i opet podivljamo u mitu i korumpiranosti, uništimo kuću ko pre Francuza. Ne znam zašto Francuzi ne pohapse Japanere?? Nije da i oni nisu ženili, kućili i sl…. Ako pratite „slučaj“ Huawei VS USA, to bi bilo slično. Ovde je kao problem što Kinezi krše „sankcije“ Iranu, pa… Pročitaj više »

Tito

Ma da, ovaj malo „kraduckao“ a Japanci prave problem, sram ih bilo… Eto, udomićemo ga mi ovde da menadžeriše, taman nam takav treba.

Rade

Japanerima je baš takav menadžer trebao 1999. godine.

Yankee

Mad Max, podseti nas molim te koliki se motor ugradjuje u Mercedes G65 AMG ili BMW M760? Koliki je ono dizel isao u Audi Q7 V12? Ko je prodao najvise elektricnih automobila prosle godine (i kao drzava i kao proizvodjac)? Ajde prvo da utvrdimo to pre nego sto udjemo u pricu o „evropskim ludjacima sa ekologijom“ i „zlim amerikancima sa kamionskim motorima“ (rec je inace o 7,3 motoru, ne 7,8, i nije predstavljen juce).

Rade

Da li postoji CO2 oporezivanje pri registraciji automobila u SAD?

Yankee

Pri registraciji ne. Pri kupovini i osiguranju da.

Rade

To nešto od skoro?

Yankee

Koji deo? Za kupovinu i osiguranje vec bude uracunato u cenu.

Rade

Uopšte, pošto znam da se do skoro nije štedelo na kubikažama kod modela za SAD.

Yankee

Promenilo se pre mozda 10-ak godina. Mada razlika nije velika kao u Evropi izmedju recimo 1.9 i 2.2.

Rade

Pitam za CO2 emisiju, ne za kubikažu. Veća kubikaža obično znači i veća emisija CO2.
Većina Evropljana je prisiljena da kupuje malolitražne dizele čak i ako ne prelaze puno, upravo zbog CO2 taksi.
Recimo, CO2 taksa u Francuskoj bi za Ladu Nivu bi izašla koliko i sama Niva, zato se više i ne nudi na tamošnjem tržištu od kada su uvedene takse.

Mad Max

Mercedes i BMW su rapidno smanjili te velike motore, a uvek su bili rezervisani za bogataše, bar u Evropi. U USA sa tim kamionskim osmobilima i kombijma i kamionetima – lamparijama 6000++ vozaju i seljaci (kauboji) pa i beskućnici u onim zarđalim krševima

Koliko znam najprodavaniji elektromobili su iz Renault Nisan alijanse, a Tesla je još uvek simboličan proizvođač, koji diže veliku prašinu.

Yankee

I Mercedes i BMW koje sam spomenuo se proizvode. Nista nisu smanjili.
Jedini nacin na koji seljak/beskucnik moze da priusti vozilo sa takvim motorom je da kupi nekog iz 1980ih godina. Jer novi Ford F450 sa tim 7,3 motorom kosta $100.000.
Ne mogu da nadjem brojeve elektricnih vozila Nissan Renaulta u celoj 2018, ali u prvih 6 meseci 2018 su prodali 47.000. Neka su presli 100.000 za celu 2018 – opet daleko manje od Teslinih 250.000. Renault-Nissan je od 2010-2018 prodao 750.000 elektricnih auta, a Tesla samo prosle godine 250.000.

Rade

To se tako radi. Nisu Francuzi od juče.

Renault Terminator

Ovde se ne zna ko je ljudji,Japanci ili Francuzi…