1. Home
  2. Video
  3. BMW M5 Competition oduvao Aston Martin Vantage (VIDEO)
BMW M5 Competition oduvao Aston Martin Vantage (VIDEO)
0

BMW M5 Competition oduvao Aston Martin Vantage (VIDEO)

1.17K
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački i britanski V8 „na crti“.

BMW M5 Competition je vladajuća sila u svojoj klasi. Mercedes-AMG E63 S jeste „superbrz“, ali na četvrt milje i dalje zaostaje jednu desetinku za bavarskim atletom.

M5 i M5 Competition su se na internetu pojavili u brojnim „drag“ trkama, a sledeći rival koji je došao na red je Aston Martin Vantage V8. Naravno, reč je o automobilima različitih kategorija. S jedne strane je udobni bavarski supersedan a s druge Astonov novi grand turer.

Razlike su još veće kada se uporede specifikacije. Doduše, oba modela koriste usluge V8 motora. M5 Competitionov 4,4-litarski agregat generiše 625 ks, dok 4,0-litarski twin-turbo u Vantageu raspolaže sa „samo“ 510 konja. Zapravo, i u ovoj trci se BMW bori protiv jednog AMG-a, jer je upravo iz Afalterbaha stiže Astonov motor, isti onaj koji se nalazi ispod haube E 63, samo u drugačijoj izlaznoj snazi.

Dakle, M5 Competition je snažniji, ima pogon na sve točkove, tako da pobednik nije nijednog momenta dolazio u pitanje.

AutoRepublika

Izvor: CAR magazine SA via YouTube

(1168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments