1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo Racing modeli u Gudvudu (VIDEO)
Alfa Romeo Racing modeli u Gudvudu (VIDEO)
2

Alfa Romeo Racing modeli u Gudvudu (VIDEO)

409
2
Podelite sa prijateljima:

Specijalne edicije Giulije i Stelvija su prvobitno predstavljene u Ženevi ove godine.

Alfa Romeo Racing modeli imaju svoju britansku premijeru na Festivalu brzine u Gudvudu, „odeveni“ u „odoru“ Formula 1 bolida.

Ispod hauba moćnih QV primeraka je 2,9-litarski twin-turbo benzinac s 520 ks, 10 više nego standardni modeli, uz 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Na taj način Giulia QV do 100 km/h ubrzava za samo 3,8 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 307 km/h, dok Stelvio iste radnje obavlja za 3,9 sekundi, odnosno 283 km/h.

Kao što su na oba automobila urađene modifikacije na motoru, oni poseduju i aerodinamička unapređenja koja je pripremio Sauber, što znači da su tu širi bočni pragovi, jedinstveni prednji spliter, izraženiji spojler i bočna krilca na prednjim krilima. Spoljašnjost inspirisanu trkanjem zaokružuje krov od ugljeničnih vlakana na Giuliji, tamne alu felne (19 cola Giulia, 20 cola Stelvio), karbon-keramičke kočnice s crvenim čeljustima i detalji od ugljeničnih vlakana na retrovizorima.

Unutrašnjost je još više „trkačka“ sa Sparco sedištima sa crvenim šavovima i strukturom od ugljeničnih vlakana, uz crvene bezbednosne pojaseve.

Oba „Alfa Romeo Racing“ modela poseduju tonirana stakla, adaptivni tempomat, Harman Kardon premijum audio uređaj i Alfa Connect 3D Nav by Mopar info-zabavni sistem sa ekranom od 8,8 inča.

S obzirom da će biti izloženi u Gudvudu po prvi put, vozač Alfe Romeo u F1, Antonio Đovinaci, odvozaće čuvenu brdsko-brzinsku deonicu u Sauberu C32 u Alfinim bojama.

AutoRepublika

 

(409)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Raj za oci i dusu

moron

Giulia QV mi je fascinanta. Ako površno gledaš, „na oko“ ti deluje tako „obično“. A ono „zvjerina“ nevidjena. Vuk u jagnjećoj koži.