1. Home
  2. Video
  3. Mazda MX-5 V6 vs Porsche 911 GT3 RS na Nirburgringu (VIDEO)
Mazda MX-5 V6 vs Porsche 911 GT3 RS na Nirburgringu (VIDEO)
1

Mazda MX-5 V6 vs Porsche 911 GT3 RS na Nirburgringu (VIDEO)

345
1
Podelite sa prijateljima:

S obzirom da je Nirburgring zatvoren tokom zimskog perioda, u deficitu smo sa avanturama sa „Zelenog pakla“. Međutim, „izronio“ je sjajan video klip u kojem su rivali Mazda MX-5 i moćni Porsche 911 GT3 RS. Borba „Davida i Golijata“, rekli bismo.

Kao što znamo, MX-5 je tradicionalno opremljen četvorocilindarskim motorom, ali ima i V8 primeraka kod američkih „petrolheada“.

Ipak, vozilo o kojem je ovde reč ima izbalansiraniji pristup, jer se ispod haube nalazi „ispolirani“ V6.

Reč je o LFX jedinici, izvorno iz General Motorsa, koja se smestila u „nos“ japanske igračke i omogućila vozaču da uživa u 305 „konjića“. Neko bi rekao da snaga i nije nešto preterana, ali ne zaboravimo da ova Mazda ima masu od tek 1.070 kilograma).

Dok je Mazda primerak iz originalne NA generacije, 911 GT3 RS dolazi iz faze pre restilizacije aktuelnog 991.2 modela, što znači da govorimo o 500 ks u automobilu namenjenom za trkačku stazu.

Sekcije s dugim pravcima očigledno pripadaju Porscheu, ali kako staza postaje više tehnički zahtevna, tako se MX-5 približava. Da bi ste saznali da li je „lov“ uspeo, pogledajte video.

AutoRepublika

(345)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

I ja tako neki put pustim budale da me prođu.
Ne moram uvek biti najbrži na magistralu.