1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Clio R.S. – ovo čekamo!
Renault Clio R.S. – ovo čekamo!
0

Renault Clio R.S. – ovo čekamo!

415
0
Podelite sa prijateljima:

Ono što je prilično izvesno je da će dobiti isti motor koji pokreće Megane RS i Alpine A110.

Nakon što smo se i oficijelno upoznali s novim Cliom, bilo je samo pitanje momenta kada će se neki render R.S. verzije pojaviti na internetu. Sada u svojoj petoj iteraciji, francuski predstavnik u B segmentu ne izgleda mnogo drugačije od prethodnika, ali upravo je to recept koji je Renault i trebalo da primeni. Možemo reći samo „bravo“.

Francuska marka je objavila fotografije R.S. Line varijante, koja će zameniti stari GT Line model i privući one koji žele sportsku notu, ali da nije u pitanju rasni R.S. model.

Doduše, nije teško iz R.S. Line primerka (plavi automobil) izvesti „pravi“ RenaultSport Clio, posebno iz razloga što očekujemo da dosta toga podeli sa Meganeom R.S.

Megane RS bi mogao da pozajmi „manjem bratu“ 1,8-litarski turbo motor, čije usluge koristi i Alpine A110. Na taj način bi se nadoknadilo izgubljeno vreme, uzimajući u obzir da Clio R.S. 16 koncept nikada nije stigao do proizvodnih traka, dok je R.S. 18 samo specijalna edicija s nekim vizuelnim nadogradnjama, koja je zadržala 1,6-litarsku mašinu iz standardnog Clija R.S.

Naravno, Renaultovi inženjeri će sa potrebe manjeg modela smanjiti broj „konja“ na nekih 225. Ne treba da zaboravimo na Clio R.S. Trophy sa više snage.

Standardnu verziju ćemo u svakom slučaju imati prilike da vidimo na Salonu automobila u Ženevi.

AutoRepublika

Izvor: Kleber Silva / Behance

 

(415)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments