1. Home
  2. Vesti
  3. Odbačena mogućnost elektrifikacije VW Golfa GTI Mk8
Odbačena mogućnost elektrifikacije VW Golfa GTI Mk8
0

Odbačena mogućnost elektrifikacije VW Golfa GTI Mk8

236
0
Podelite sa prijateljima:

Inicijalni plan je uključivao elektrifikaciju popularnog hot heča.

Kako se približavamo oficijelnom skidanju vela s osme generacije Volkswagen Golfa, sasvim je razumljivo što sve više informacija „isplivava“ u vezi sa „Grand Tourer Injection“ modelom, koji bi trebalo u prodaju da uđe negde tokom 2020.

Bivši predsednik VW grupe, Matijas Miler, bio je željan da elektrifikuje Golf 8 GTI, međutim, njegov naslednik, Herbert Dis, stvari posmatra drugačije. Na kraju, „hot heč“ iz Volfsburga neće usvojiti hibridnu postavku, već će se držati starog, dobrog oprobanog recepta – evolucija pre revolucije.

Drugim rečima, Golf GTI u osmom izdanju će posedovati isti turbo četvorocilindarski motor radne zapremine 2,0 litra, dostupan i u aktualenom izdanju, ali će snaga porasti na 255 konja (standardan model). GTI Performancea će zamenti novi GTI TCR sa 290 ks. Porast u snazi će pratiti i skok maksimalnog obrtnog momenta, sa sadašnjih 350 na 370 Nm.

Ne samo što će Golf GTI i dalje uživati u uslugama 2.0 TSI agregata, već će naslediti i šestostepeni manuelni menjač i sedmostepeni DSG.

Blagi hibridni sistem, originalno planiran za ovaj motor, sa elektromotorom i električnim sistemom od 48 V, odbačen je kao mogućnost. Niže pozicionirane verzije Golfa će koristiti ovaj hibridni aranžman, ali u 1.5 TSI benzinskim i 2.0 TDI dizel verzijama.

VW je već objavio planove za početak proizvodnje novog Golfa u junu ove godine, a izvori bliski dešavanjima, sugerisali su da će zvanična premijera biti održana u leto, s tim što će se GTI verovatno pridružiti „žurci“.

AutoRepublika

 

(236)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments