1. Home
  2. Life
  3. Film
  4. Reklama za Super Bowl iz 2010. – Istinoljubivi inženjering Audija (VIDEO)
Reklama za Super Bowl iz 2010. – Istinoljubivi inženjering Audija (VIDEO)
0

Reklama za Super Bowl iz 2010. – Istinoljubivi inženjering Audija (VIDEO)

379
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko sati je u Americi završena 53. po redu finalna utakmica, širem svetu poznata kao Super Bowl. Nama koji ne živimo tamo, rezultat nije ni najmanje bitan, ali je to ipak tradicionalno najvažniji sportski događaj u toj državi. Nedeljom uveče, tokom meča se pred malim ekranima nađe više desetina miliona ljubitelja sporta, ali i kupaca automobila istovremeno.

Reklamna poruka u trajanju od pola minuta oglašivača košta oko 4,5 miliona evra, i to ne računajući troškove produkcije na kojima proizvođači ne štede, kako bi u što efektnijem svetlu prikazali tolikom auditorijumu svoje automobile.

Ovogodišnje reklamne poruke vam nećemo prikazivati jer je stvarno besmisleno da mi isporučujemo usluge reklame koje je (basnoslovno) naplatio neko drugi, ali ipak je zgodna prilika da se podsetimo jedne groteskne promotivne poruke koju je pre devet godina uputila čuvena nemačka marka Audi.

Reklamni spot nosi naslov Audi Clean Diesel – Ekološka policija, a u jednominutnom video klipu se pojavljuje i upečatljiva i iz ove perspektive tragikomična poruka proizvođača o “Istinoljubivom inženjeringu” (Truth in Engineering). Čak se autor i naslađivao svojim osećanjem ponosa u vezi “nedvojbene ekološke svesti”.

Dakle, radnja je otprilike ovakva: u Americi se sprovode brojne ekološke racije, a naizgled uzorni građani bivaju uhapšeni od strane “ekološke policije” zbog korišćenja plastičnih boca, platnih kartica i uopšte jednog uobičajenog, ali zagađivačkog načina života.

U celoj toj ekološkoj histeriji, jedini koji zavređuje persiranje od strane ekološke policije je vozač “presvetog čistunca” Audija A3, naravno u TDI izdanju.

Pogledajte reklamnu poruku.

AutoRepublika

(379)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments