1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen ukida proizvodnju C4
Citroen ukida proizvodnju C4
1

Citroen ukida proizvodnju C4

656
1
Podelite sa prijateljima:

Novi C4 Cactus bez „Airbump“ bočne zaštite karoserije će se prodavati još najmanje tri godine.

Dan nakon premijere osveženog C4 Cactusa, Citroen je saopštio da ukida C4 hedžbek u narednih par meseci. Ovu informaciju je potvrdila generalna direktorka kompanije, Linda Džekson, tokom premijere restilizovanog krosovera.

Proizvodnja francuskog predstavnika u C segmentu se ukida u narednih nekoliko meseci bez naslednika na vidiku, koji u ovom momentima nije ni u planu. S druge strane, C4 Cactus, baziran na manjem C3, pozicioniran je sada bliže C segmentu, nego klasičnim krosoverima. On će zameniti C4 u ovoj klasi.

„Aktuelni C4 je star već sedam godina, tako da je jasno da smo morali da donesemo odluku. C4 Cactus preuzima njegovo mesto“, izjavio je Zavijer Pežo, šef Citroenovog odseka za planiranje. U ovom trenutku nije jasno kada će tačno C4 biti ukinut, ali za očekivati je da se to desi kada novi C4 Cactus krene u prodaju u prvom kvartalu sledeće godine.

Što se tiče naslednika C4 i C4 Cactusa, on neće stići pre isteka ove dekade. Restilizovani Cactus, koji se oslobodio „Airbumbs“ aplikacija na vratima, ostaće u prodaji još najmanje tri godine.

Po Pežoovim rečima, potpuno novi Citroenov model u C segmentu će stići sa karakterističnim dizajnom, ostajući odan trendu marke, započetom sa C4 Cactusom 2014. Dakle, originalnost na prvom mestu.

 

(656)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
IMT--539

Šteta što ukidaju C4, mada mi se čini da PSA već neko vreme puca sebi u nogu kada je u pitanju C4. Naime, kada su u pitanju C4 i 308, C4 je uvek za iste ili manje pare nudio više opreme nego li 307/308. A kada sam neki dan usporedio aktuelne cene i pakete opreme C4 i 308, šokirao sam se koliko je C4 realno postao skup u odnosu na 308, jer za iste ili veće pare nudi manje opreme. C4 je dosta star i pametnom cenovnom politikom tržišni život može da mu se produži još dosta dugo. Ali cenema… Pročitaj više »