1. Home
  2. Vesti
  3. VW Polo dobija 1.0 TGI a Golf 1.5 TGI motor
VW Polo dobija 1.0 TGI a Golf 1.5 TGI motor
0

VW Polo dobija 1.0 TGI a Golf 1.5 TGI motor

2.85K
0
Podelite sa prijateljima:

TGI je Volkswagenova oznaka koja sugeriše da dotični motor može kao pogonsko gorivo da koristi i benzin i komprimovani zemni gas. Nakon 1.0 TGI u SEAT Ibizi, sada i Polo dobija ovu opciju, dok Golf dobija 1.5 TGI.

Dostupan za naručivanje u Nemačkoj, Polo TGI sa trocilindarskim turbo motorom rapolaže sa 90 ks. U tri rezervoara zapremine 91,5 litara može da stane 13,8 kilograma gasa, što je po WLTP-u dovoljno za prelazak 368 kilometara. Naravno, tu je i manji benzinski rezervoar.

U slučaju Golfa TGI, reč je o četvorocilindrašu sa 130 ks. Kada isključimo iz priče marketinška naklapanja, u rezervoare može da stane 115 litara, odnosno 17,3 kilograma gasa, što je dovoljno za 422 kilometra.

Proces sagorevanja zemnog gasa proizvodi manje ugljen-dioksida od benzina, što u prevodu znači da je on „nežniji“ prema životnom okruženju, što Golfa i Pola u TGI izdanju čini „zelenijim“. Volkswagen navodi 25 odsto manju emisiju CO2.

Zemni gas je takođe jeftiniji od benzina. U Nemačkoj košta oko 1 evro za kilogram.

AutoRepublika

 

(2846)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments