1. Home
  2. Vesti
  3. Izrael: poništaj svih kazni za prekoračenje brzine „zarađenih“ u poslednjih 13 meseci
Izrael: poništaj svih kazni za prekoračenje brzine „zarađenih“ u poslednjih 13 meseci

Izrael: poništaj svih kazni za prekoračenje brzine „zarađenih“ u poslednjih 13 meseci

583
1
Podelite sa prijateljima:

Neki vozači jednostavno imaju više sreće od drugih. Ovog puta, mnogi „brzanci“ u Izraelu imaju razloga za osmeh zadovoljstva. Naime, nakon teške pravne borbe, sud lociran u gradu Akru (Akko ili Acre) je presudio u korist one strane koja je tvrdila da su sve izrečene kazne zbog navodnog prekoračenja brzine kretanja vozila, a na osnovu video zapisa sačinjenog od strane nacionalnog sistema video nadzora, protivzakonito određene, odnosno neosnovane.

Zapravo, u rešenju suda regije zapadno u odnosu na zaliv Haifa je navedeno „da kamere nisu dovoljno pouzdane kako bi se ustoličile kao dokaz pred sudom o nekakvom protivzakonitom delu“.

Kao rezultat odluke „veća mudraca“, sve prijave zbog prebrze vožnje, a koje su u proteklih trinaest meseci dospele na adrese „adenalinskih“ zavisnika, a i običnog sveta koji se malo zaneo za volanom, biće jednostavno poništene, prenosi lokalni list Times of Israel.

Shodno tome, desetine hiljada vozača će biti amnestirano, pa čak i oni koje su zaustavile policijske patrole. Još nešto važno: amnestija nije uslovljena niti na bilo koji način ograničena težinom učinjenog saobraćajnog prekršaja, odnosno jednako su odgovornosti oslobođeni oni koji su za 15 km/h ili za 80 km/h prekoračili zakonsko ograničenje.

Međutim, vozači Izraela su svesni da je ovo bio svojevrsni presadan. U međuvremenu, silne aktivnosti su preduzete, a one su i dale rezultata, pa je tokom trajanja sudskog spora, uspostavljen sistem kredibilnog nadzora nad saobraćajnim dešavanjima.

AutoRepublika

(583)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

Vozi Miško ?