1. Home
  2. Vesti
  3. Dodge Challenger dobija elektrifikaciju
Dodge Challenger dobija elektrifikaciju
0

Dodge Challenger dobija elektrifikaciju

143
0
Podelite sa prijateljima:

Chryslerov velikan Dodge Challenger je imao fantastičnu godinu iza sebe. Sa 66.716 isporučenih jedinica oborio je lični rekord od kada je debitovao u modernom izdanju pre desetak godina, a takođe je uspeo da prestigne Chevrolet Camaro i završi godinu odmah iza Forda Mustanga na listi koja rangira takozvane „muscle cars“.

Čini se da su Camaro i Mustang takođe, previše postali sportski automobili dok je Challenger zadržao svoju klasičnu tradiciju sa moćnim agregatima, paljenjem guma i rekordnom brzinom na pravcu. Ali „kako se priča“, tome bi uskoro mogao da stigne kraj i ovaj velikan američke automobilske industrije bi mogao da bude naredni na listi koji će se pozabaviti elektrikom.


Na nedavno završenom Salonu automobila u Detroitu, prvi čovek Fiat-Chrysler korporacije (FCA) Majk Menli je odgovarao na pitanja novinara i tom prilikom je spomenuo da je Challenger već desetak godina star (još više ako se zna da potiče na modifikovanoj Mercedesovoj platformi još iz sredine 1990-ih godina) i da takva tehnologija nikako ne može da opstane posle sredine 2020-ih godina.

On je dodao da će ovaj automobil na neki način dobiti “električnu pomoć”, ali nije želeo da diskutuje da li je reč o hibridu ili čistokrvnom električnom proizvodnu.

Ova vest i ne predstavlja veliko iznenađenje, a istim tempom su krenuli i rivali. Ford je već ranije potvrdio da će hibridni Mustang debitovati 2020. godine dok je Al Openhajzer, glavni inženjer u razvoju sadašnjeg Camara, nedavno prešao u električnu diviziju General Motorsa.

Postavlja se pitanje da li je publika spremna za tako nešto. Dodge je napisao istoriju kada je stigla Hellcat verzija Challengera, a potražnja je bila toliko velika da su kasnije debitovale i ekstremnije verzije kao što su Redeye i Demon.

Ipak, pričamo o periodu koji neće doći za minimalno pet do šest godina, a ako nam je istorija FCA nešto pokazala – verovatno će da „okasni“ nekoliko godina pa do tada uživajte u mašinama od preko 800 „konja“.

 AutoRepublika

(143)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments