1. Home
  2. Life
  3. Turizam
  4. Sajam karavana u Štutgartu (GALERIJA)
Sajam karavana u Štutgartu (GALERIJA)
0

Sajam karavana u Štutgartu (GALERIJA)

2.40K
0
Podelite sa prijateljima:

Prodaja karavana, odnosno kamp kuća na točkovima u Nemačkoj cveta, a interesovanje za sajam ovakvih vozila u Štutgartu je na veoma visokom nivou. 

CMT odnosno Caravan Motor und Touristik održava se u Štutgartu, a direktno sa ove fešte izveštavao je domaći Spiegel. Na sajmu je govorio Martin Lohman, naučni direktor Instituta za turizam i istraživanje banja u Severnoj Evropi. Lohman navodi da turistički apetiti Nemaca iz godine u godinu rastu, te da sada veliki deo stanovnika Nemačke ide i više puta godišnje na odmor.

U 2018. godini Nemci su bili na 71 milion odmora koji su trajali duže od 5 dana, od čega je oko 4,3 miliona odmora sprovedeno uz pomoć karavana. Iako još uvek nema zvaničnih podataka, Spiegel veruje da j e2018. godine obored rekod po broju kupljenih „pokretnih domova“.

Na CMT-u u Štutgartu izlaže više od 2.200 izlagača, a nemački list pored najvećih Knaus Tabbert, Dethleffs, Fendt izdvaja i čitavu gomilu manjih proizvođača. Tu je recimo startap koji svoje kampere izrađuje na osnovi Hyundaija H350. Proizvode male serije sa visokim nivoom mogućnosti personalizacije.

Tu je i proizvođač Bumo, koji izrađuje drvene kućice koje se mogu montirati na pikap vozila. Imaju sistem za prikupljanje kišnice, toalet, tuš, peć na drva, pa čak i solarne ploče za napajanje električnom energijom. Neobičan proizvod nudi SkyDancer. Njegov model može postati kabriolet pa putnici mogu uživati u pogledu na nebo.

Pogledajte neke od modela sa sajma u Štutgartu.

 

 

(2403)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments