1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes planira model manji od A klase
Mercedes planira model manji od A klase
1

Mercedes planira model manji od A klase

252
1
Podelite sa prijateljima:

Kako navode nemački stručni mediji, Mercedes trenutno razvija svoj model iz B segmenta. 

U ovom trenutku razvojni projekat nosi naziv A-City odnosno A-Class Neo. Ovaj nadolazeći model trebalo bi da stigne kao još jedan derivat aktuelne A klase, a prema navodima tamošnjih automobilskih časopisa, koristiće i skraćenu verziju platforme A klase.

Nije ovo prvi put da Mercedes istražuje mogućnost ulaska u B segment. Pre nekih dvadesetak godina postojao je projekat tzv. X klase koja je trebalo da postane omaleni hedžbek sa ciljem da sruši sa trona Mini. Projekat je napušten, a naziv X klasa poneo je Mercedesov pikap.

Očito je da su se stvari značajno izmenile u međuvremenu, a da Mercedes sada ima drugačiju metu – Audi A1. Kako Daimlerov eksperiment sa Smartom nije uspeo, te će potonji u poslednjoj šansi koju mu daju Nemci postati potpuno električni brend, tako je za očekivati da je ulazak Mercedesa među premijum modele u B segmentu sasvim izvestan.

Ukoliko rukovodstvo marke iz Štutgarta aminuje novog, najmanjeg člana porodice Mercedes, model bi trebalo da stigne na tržište već 2022. godine. U opciji su izvedbe i sa troje i petoro vrata, a što se tiče pogonskih sklopova najavljuje se upotreba benzinskih agregata, hibrida kao i potpuno električna varijanta. Ukoliko prodaja hedžbeka krene dobro, onda će Mercedes plasirati i derivativni krosover model koji će takođe biti pozicioniran u B segmentu.

Očekivana početna cena za najmanji Mercedes iznosila bi oko 20.000 evra.

AutoRepublika 

(252)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako bi se vratili „korenima“, onoj formi koju je imala A klasa prve i druge generacije, ja bih to pozdravio. I rado vozio.