1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo cilja pola miliona prodatih automobila na godišnjem nivou?
Alfa Romeo cilja pola miliona prodatih automobila na godišnjem nivou?
1

Alfa Romeo cilja pola miliona prodatih automobila na godišnjem nivou?

489
1
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka mogla bi u narednim godinama dostići navedenu brojku od 500.000 registracija.

Alfa je zajedno sa ostalim brendovima u okviru Stellantisa dobila rok od deset godina da dokaže svoju vrednost. Nove gazde su dale ozbiljan budžet proizvođaču iz Milana, a na čelo je stao energetični Žan-Filip Imparato.

Već imamo silne najave od gospodina Imparata o budućnosti da će Alfa uskoro ponuditi “vozila za šire narodne mase”, odnosno da će se vratiti u klase koje su napustili – pre svega B i C segment.

Dakle, novi preporod otpočeće sa Tonaleom, kompaktnim SUV-om koji bi trebalo da ima punu premijeru na narednom ženevskom auto-salonu. Alfa Romeo je nedavno potvrdila da je cilj proizvodnja 100.000 primeraka ovog modela na godišnjem nivou.

To je ipak daleko od predviđenih pola miliona o kojima pišu kolege iz Italije. Podsetimo, ni pokojni Markione nije dostigao svoje ciljeve u vezi sa isporukama ove marke, on je svojevremeno priželjkivao 400.000 registracija, ali je jedan pogled na tužne prodajne rezultate pre svega Giulije, a zatim i Stelvija dovoljan da se shvati koliko su daleko od tog ostvarenja.

No, Alfa će uskoro dobiti još jedan krosover u svom portfoliju koji će biti smešten u B segment. Ovakva vozila su izuzetno popularna u Evropi, što potvrđuje uspeh Peugeota 2008, Renaultovog Captura, Opela Mokke, Forda Pume i drugih.

To bi bio još jedan adut Alfe u dostizanju “magične” cifre od 500.000 prodatih automobila. Već dugo kolaju glasine da će italijanska marka plasirati i dva hečbeka, u B i C segmentu, i ukoliko je to istina, onda bi pomenuta “dalekometna” brojka možda bila i u dometu.

Ne bi trebalo smetnuti sa uma ni da će Giulia i Stelvio uskoro dobiti ažuriranje, pa da bi to moglo malo poboljšati brojčano stanje novih registracija na godišnjem planu za ovaj dvojac.

Bilo kako bilo, očekuje se da Žan-Filip Imparato u narednim nedeljama predstavi petogodišnji plan za Alfu Romeo. Tada ćemo znati koji su tačno ciljevi i koliko su realno dostižni.

AutoRepublika 

(489)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Lala

ih šta sam ja sve ciljao kada sam bio momak … pa zažmirim …