1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz Actros sproveo na hospitalizaciju Airbus A 320
Mercedes-Benz Actros sproveo na hospitalizaciju Airbus A 320
0

Mercedes-Benz Actros sproveo na hospitalizaciju Airbus A 320

532
0
Podelite sa prijateljima:

Trup aviona Airbus A 320 koji je oštećen prilkom sletanja na pistu aerodroma u glavnom gradu Estonije, Talinu je morskim putem transportovan do nemačke luke Libek, na Baltičkom moru, a potom drumovima, u južnu Nemačku. Za organizaciju kopnenog dela zahtevnog zadatka je angažovana transportna kompanija iz Štutgarta. Zato i ne čudi što je za potrebe izvođenja kompleksne misije prevoznik iz Štutgarta uposlio svog “sugrađanina”, kamion Mercedes-Benz Actros 4163 SLT, čiji motor isporučuje oko 630 konjskih snaga.

Specifičan teret je bio dugačak 60 metara, težak 90 tona, a verovatno je još veći problem predstavljala širina trupa letilice koju svi dobro poznajemo, a ona iznosi 5 metara. To su osnovni razlozi zbog kojih je celokupno putovanje potrajalo celih 11 dana.

Tokom tog perioda, kopnena trasa je prevaljena za tri noći, a vesela družina je prošla pored Hamburga, Magdeburga, Nirnberga i Štutgarta, pre dolaska na ciljnu destinaciju. Dva puta je konvoj morao da napusti glavne putne pravce, kako bi bili izbegnuti niski podvožnjaci. Manevri ponovnog uključenja na autoput su bili pravo remek delo vozača i samog kamiona, zbog skučenog prostora, s obzirom na dimenzije tovara.

Još je nešto vredno pomena, da bi misija u finalnom delu bila uspešno kompletirana, pripomogao je još jedan primerak Actrosa SLT. Duet kamiona je u tandemu, kroz uske i strme šumske puteve dovezao trup Airbus u bazu specijalnih snaga (KSK Special Forces Command), gde će biti korišćen za sprovođenje obuka na temu zaštite putnika u avionskom saobraćaju.

AutoRepublika

(532)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments