1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Mercedes će nastaviti da gura sličan dizajn kod C, E i S klase
Mercedes će nastaviti da gura sličan dizajn kod C, E i S klase
5

Mercedes će nastaviti da gura sličan dizajn kod C, E i S klase

1.42K
5
Podelite sa prijateljima:

Šef dizajna Mercedesa najavio je da će aktuelni „stilske sličnosti“ naći svoju primenu i u nadolazećim generacijama C, E i S klase. 

„Babuška efekat“ kakav se sve češće viđa među nemačkim premijum markama opstaće i u budućnost Mercedesovih limuzina. Gordon Vagner, čovek koji vodi dizajnersko odeljenje ove marke, kaže da je sličnost između ovih modela donela i veću prodaju?! Pomalo čudna tvrdnja, jer bi se ovakvom stilskom rešenju pre mogla zameriti neoriginalnost, nego što bi se moglo reći da je izgled zaslužan za veću prodaju.

Elem, u Mercedesu ne planiraju da prave veće razlike među sedanima. „Naše tri limuzine govoreći istim stilskim jezikom“, izjavio je Vagner. Šef dizajna ove marke navodi i da „trokraka zvezda“ ne želi pojavu kanibalizma unutar game. „Neprijatelj je konkurencija. Stil je jednak, a veličina drugačija. Želimo da kupac Mercedesa kojem je C klasa isuviše mala odluči se za E klasu, ne smemo prepustiti kupca konkurenciji!“

Pre jednu deceniju pomenute Mercedesove limuzine bile su vizuelno potpuno različite i na prvi pogled lako je bilo ustanoviti o kom modelu je reč. Danas nevešto oko teško pronalazi razlike između C, E i S klase, osim u veličini automobila. To je bio željeni efekat, tvrdi Gordon Vagner. „Pre deset godina obim prodaje je bio značajno manji, a danas smo najveći luksuzni proizvođač na svetu. Dizajn je imao veliku ulogu u tome“, rekao je šef dizajna marke iz Štutgarta.

Sa dolaskom nove generacije S klase doći će i do promene stila kod Mercedesovih limuzina. C i E klasa preuzeće dizajnerske odlike nove perjanice kompanije, sa tim da će E klasa proći tretman restilizacije, dok će C klasa stići kao potpuno novi model.

Kao i do sada, vizuelne promene biće evolucija sadašnjeg izgleda S klase.

 

 

(1415)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

– Dobar dan, ja zelim da kupim jedan Mercedes.
– Koliko metara zelite?

Renault Terminator

Tacno tako,proizvodjac bez ideje…

Sakib

Pogriješio si, nije BMW u pitanju

Renault Terminator

Za mene su isti,nema razlike…

Mad Max

Spolja isti, zašto mozgati i plaćati dizajn biroe. A treba naučnik da razume razna imena, kao CLS, CLA, SLS, GLS…… pa onda „sufiks“ paketa opreme AMG…….. Posebno, nezavisno od imena po neki ima i Renault motore, a po neki se i pravi tamo u Renaultu. Sa izgledom i imenima, zbune potencijalnog kupca, da misli da je kupio nešto naj naj novije i najbolje. Instrument tabla je sad uniformisana sa malo večim četvrtastim kineskim tabletom, na kome može da piše što – šta. Čak „Mercedes“ može i da priča, ženskim glasom, da obbjašnjava stvari poput vikiperije i sl….. Obzrom na ciljnu… Pročitaj više »