1. Home
  2. Vesti
  3. Nova fotografija BMW-a serije 7 – „kada porastem biću S klasa“
Nova fotografija BMW-a serije 7 – „kada porastem biću S klasa“
3

Nova fotografija BMW-a serije 7 – „kada porastem biću S klasa“

4.47K
3
Podelite sa prijateljima:

BMW je odlučio da ide stopama Mercedes-Benza S klase. Da li to u bavarskom izvođenju ima smisla? Možda je cilj uspeh na kineskom tržištu? Čisto spekulišemo…

Pretpostavke da bi BMW Concept iX7 Performance mogao da ima značajni dizajnerski uticaj na buduće modele iz Minhena, očigledno nisu bile neosnovane. Bavarci su odlučili da povećaju čuvenu korporativnu masku hladnjaka, bar kada su veći modeli u pitanju. X7 je dobio „bubrege“ vidljive „iz aviona“, a slična priča se odnosi i na novu seriju 7. Sada nam je jasnije zbog čega je etiketiran kao „nov model“ a ne restilizacija.

Fotografija je verovatno napravljena na privatnom događaju na kojem je predstavljena serija 7 LCI. Model u 750i verziji je u potpunosti otkrio svoje gigantske „nozdrve“, ali i revidirane farove, po svemu sudeći u lareskom izdanju. Izmenjen je i prednji odbojnik a veći usisni otvori sugerišu da bi moglo da se radi o M Sport paketu. BMW je takođe redizajnirao haubu motora.

Izveštaj kojeg je objavio BMW Blog baca svetlo na izmene koje ćemo pronaći kada je motorizacija u pitanju. 740i dolazi sa 335 odnosno 340 ks, u zavisnosti od regiona u kojem se prodaje. Naravno, pored klasičnog, dostupan je i pogon na sve točkove. Elektrifikovani 745e plag-in hibrid će kombinovati  3,0-litarski šestocilindraš sa elektromotorom, a u totalu će isporučivati 388 ks i 600 Nm, dok će 750i  raspolagati sa 523 ili 530 konja, uz 750 Nm.

Perjanica, M760i, vraća se na evropsko tržište nakon što je opremljen Otto filterom čađi, a trebalo bi da isporučuje preko 600 ks.

AutoRepublika

(4465)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZER

Katastrofa!

TNT

A umesto bubrega – grudi!

Zvezdan Božinović

Ma jesu bubrezi, samo pod hidronefrozom 🙂