1. Home
  2. Vesti
  3. Kineski proizvođač Nio ulazi i na nemačko tržište
Kineski proizvođač Nio ulazi i na nemačko tržište
0

Kineski proizvođač Nio ulazi i na nemačko tržište

442
0
Podelite sa prijateljima:

Posle Norveške, Nemačka je sledeća zemlja koju Nio planira da pokori. 

Naravno, svoje putešestvije u Evropi, ovaj brend počeo je u Skandinaviji, tačnije u Norveškoj, gde su električni automobili izuzetno popularni. Nekolicina nemačkih medija navodi da će ova zemlja biti sledeća u koju će stići kineska marka, i to već naredne, 2022. godine.

Ipak, zvaničnici brenda Nio su nemi na navode germanskih novinara. Međutim, ovde nije reč samo o ulasku na tržište, jer Kinezi navodno imaju daleko veće planove. Nezvanični, Nio želi da investira u Nemačku, te da u ovoj državi formira svoju fabriku za proizvodnju električnih automobila za potrebe evropskih kupaca.

Ukoliko se tako nešto i dogodi, onda će Nemačka zaista i postati vodeći evropski centar za proizvodnju električnih vozila, jer Tesla uveliko gradi fabriku pokraj Berlina, a tu su i pogoni Volkswagen grupacije.

Nio je jasan povodom svojih globalnih planova, otud i velika podrška investitora iz različitih delova sveta. Nedavno je procurio interni dokument ove kompanije koji navodi da se radi na stvaranju „priuštivog“ EV modela, čija bi cena trebalo da iznosi oko 30.000 dolara i da je cilj tog projekta uspeh na planetarnom nivou.

Kineski proizvođač je u prvom kvartalu ove godine ostvario finansijski gubitak od 68,8 miliona američkih dolara. No, to ni najmanje nije zabrinulo one koji ulažu veliki novac u ovaj brend. Tako su tokom prethodnog meseca cene akcija kompanije Nio skočile za 46%.

AutoRepublika 

(442)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments