1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Ko kaže da sportski automobil i prikolica ne mogu ići zajedno? (GALERIJA)
Ko kaže da sportski automobil i prikolica ne mogu ići zajedno? (GALERIJA)
0

Ko kaže da sportski automobil i prikolica ne mogu ići zajedno? (GALERIJA)

521
0
Podelite sa prijateljima:

Ovo se zove vući prikolicu u velikom stilu.

Proizvodnja Porsche Carrere 911 3.2 Speedstera, trajalo je samo od januara do jula 1989., što je rezultiralo isporukom tek 2.104 jedinice. Folker Širš, bez obzira na ratitet svog ljubimca, nema problem da za njega zakači malu prikolicu i voza se po Evropi.

Širš je priuštio Speedster godinama unazad i dodao ga brojnim Porscheima koje je posedovao i poseduje. „Automobil je bio savršen. Srebrna metalik boja nije samo vanvremenska, već je mnogo ređa od „Guards“ crvene, crne ili „Grand Prix“ bele“, kaže on. „Najlepša stvar za mene je još uvek zvuk vazdušno hlađenog šestocilindarskog bokser motora. Vožnja Speedstera predstavlja čisto zadovoljstvo. Morate biti budni tokom vožnje, a najbolje od svega je osećaj što ste i sami deo dešavanja.“

Carrera 3.2 Speedster je striktno dvosed, zahvaljujući gondolama od fiberglasa iza prednjih sedišta, a Porsche je krov predvideo samo za povremene slučajeve krajnje nužde. Pojednostavljena postavka je skinula 70 kilograma u odnosu na 911 kabriolet iz istog perioda.

Što se prikolice Širšovog Speedstera tiče, ona je originalan Porscheov asesoar za 911, a kači se uz pomoć kuke Hymer Eriba Puck kampera iz 1975. Boja je takođe originalno Porscheova. Pre nego što je Speedster ušao u kolekciju, Širš je koristio 911 Targa model kao „vučno“ vozilo.

Dok je ranije koristio prikolicu za duža putovanja, Širš sada koristi „kamper“ prilikom poseta unucima u Diseldorfu i Oznabriku, mada i dalje „merka“ neko ozbiljnije putovanje. „Verovatno ću voziti ponovo dole do Salcburga uskoro“, rekao je on.

AutoRepublika

(521)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments