1. Home
  2. Vesti
  3. Video snimak iz Uberovog Volvoa XC90 prilikom fatalnog incidenta
Video snimak iz Uberovog Volvoa XC90 prilikom fatalnog incidenta
1

Video snimak iz Uberovog Volvoa XC90 prilikom fatalnog incidenta

13.93K
1
Podelite sa prijateljima:

Policija je objavila snimak iz automobila, vezano za incident koji je rezultirao smrtnim ishodom pešaka.

Pešak se nije mogao videti do gotovo samog kontakta, ali se postavlja pitanje zašto autonomni sistemi vozila nisu detektovali prisustvo pešaka na putu, jer mrak nema bilo kakvog uticaja na funkcionisanje radara.

Šef policije Tempija je izjavio da dosadašnji dokazi sugerišu da autonomno Uber vozilo nije krivo za incident. „Sasvim je jasno da je bilo veoma teško izbeći ovaj sudar bez obzira u kojem režimu da se automobil kretao, da li autonomno ili sa rukama vozača na volanu.

Policija ima uvid u dva video klipa incidenta. Jedan pokazuje put ispred vozila a druga vozača.

Da podsetimo, autonomno Uber vozilo u Arizoni je bilo akter sudara sa smrtnim ishodom u ponedeljak ujutro. Jedan od autonomnih Volvoa XC90 je udario u ženu koja je prelazila put.

Incident se desio u gradu Tempi, a vozilo se kretalo u autonomnom režimu sa bezbednosnim vozačem u kabini. Ovo je prvi slučaj gde je pešak smrtno nastradao, a da je udaren od strane autonomnog vozila.

Nakon incidenta, Uber je privremeno povukao čitavu flotu sa puteva, ne samo u Arizoni. Šef Ubera, Dara Hosrošaji, izrazio je preko „Twittera“ svoje žaljenje zbog nemilog događaja.

Marta 2017., još jedno autonomni Uberov Volvo je učestvovao u incidentu sa još tri vozila, kada je SUV završio na boku. Istraga je utvrdila da XC90 nije bio kriv.

 

(13932)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Uber bas nece, skandal za skandalom.