1. Home
  2. Vesti
  3. Vlasti Južne Koreje pokreću tužbu protiv kompanije BMW
Vlasti Južne Koreje pokreću tužbu protiv kompanije BMW
6

Vlasti Južne Koreje pokreću tužbu protiv kompanije BMW

687
6
Podelite sa prijateljima:

Ministarstvo transporta Južne Koreje je obavestilo javnost da će podnteti tužbu protiv nemačkog proizvođača luksuznih vozila BMW zbog navodnog kašnjenja u reakciji povodom upućivanja poziva na korektivnu intervenciju, vlasnicima pogođenih vozila koja su sadržala defekt a koji je uzrokovao izbijanje požara, što je slučaj koji se više puta ponovio tokom ove godine.

Ministarstvo je takođe obnarodovalo činjenicu da je BMW za ovaj propust kažnjen iznosom od 10 miliona američkih dolara.

Neispravan sistem izduvnih gasova koji koriste dizel vozila iz game marke BMW je uzrokovao 52 slučaja u kojim su se vozila zapalila, do kraja novembra u Koreji. Ovi događaji su inicirali mandatorni opoziv za 172.080  primeraka, kao i objavu u kojoj nemačka kompanija upućuje izvinjenje vlasnicima ovih vozila.

Predstavnici ministarstva ukazuju na to da je istraga pokazala da je za ovakav epilog krivo inženjering rešenje koje je proizvođač primenio, odnosno da je EGR ventil glavna problematična komponenta. U izjavi se ukazuje i na mogućnost poziva organa vlasti kojim bi se proširio broj pogođenih vozila.

BMW je odbio da prihvati da je u pitanju problem sa dizjanom EGR ventila, a takođe se obavezao da će blagovremeno uputiti poziv vlasnicima pogođenih vozila da posete ovlašćene servise kako bi problem bio adekvatno tretiran.

“Pristupili smo sprovođenju svih radnji u vezi opoziva bez trunke oklevanja, istog trenutka kada smo potvrdili uzrok nemilih događaja,” stoji u saopštenju lokalne divizije kompanije BMW, koje je javnosti predstavljeno ovog jutra.

BMW je naveo da je prvi put priznao da je EGR sistem taj koji je uzrokovao požare na vozilu, još tokom jula, ali predstavnici vlasti tvrde da to nije istina već da je proizvođa svestan problema još od 2015. godine, kada je oformio tim za rešavanje konkretnog problema.

BMW je objavio da se julski poziv na korektivnu intervenciju odnosi 106.317 vozila, ali ne i na dodatnih 65.763 primeraka koji koriste iste motore, sve do oktobra, navode predstavnici ministarstva.

Stopa vozila marke BMW koje je u Koreji zahvatio požar iznosi 0,14%, dok je taj pokazatelj u Nemačkoj 0,19%, a u Velikoj Britaniji 0,17%. U Americi i Kini, pokazatelji su lošiji po BMW.

Prodaja vozila marke BMW u Koreji je doživela pad od blizu 10%, u odnosu na uporediv period od prošle godine. Nasuprot rezultatima nemačke marke, prodaja novih vozila u Južnoj Koreji je zabeležila rast od 13%.

BMW je drugi po veličini inostrani proizvođač, odmah nakon Daimlera, što se tiče tržišta Južne Koreje.

AutoRepublika

(687)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rrr

Pa jos kad bi ste napisali koji su to modeli i koji motori…. Nasi dileri su poznati po blagovremenom obavestavanju vlasnika….

Rade

Stavrno se ne razumem u BMW i njihove motore, ali ako je je dvojka dizelova, pretpostavljam da je to mnogo obozavani motor u Srbiji.Jos uvek je ispod lestvice za „dranje“ na registraciji, a ipak je bmw.Vrlo verovatno, veci deo automobila prodatih kod nas!

Balkanboj

Koja kodna oznaka… Pitam za druga

Zvezdan

Delta Motors je adresa za pitanja tog tipa 🙂

Ercegovac

AUUUMILLLE2018…