1. Home
  2. Sajmovi
  3. Milwaukee Auto Show 2018 (galerija)
Milwaukee Auto Show 2018 (galerija)
0

Milwaukee Auto Show 2018 (galerija)

532
0
Podelite sa prijateljima:

Ženeva, Frankfurt i Detroit su neki od najpoznatijih salona automobila na svetu sa godišnjom posetom koja se vodi u desetinama hiljada. Da li ih to čini najboljim?

Verovatno da, ali ukoliko želite da u miru zagledate u svaki automobil, onda je verovatno bolji izbor neki od manjih salona, kao što je ovaj iz grada Milvoki u Američkoj saveznoj državi Viskonsin. On stiže svega nekoliko sedmica nakon salona automobila u Čikagu i donosi gotovo istu ponudu od preko 400 vozila. Ukoliko ste neko kao ja ko voli da izbegava gužvu onda je najbolji dan za obilazak jedan od radnih i to po mogućnosti ranije ujutro jer, kao što možete da vidite po priloženim slikama, gužva je minimalna i na taj način dobijate mogućnost da neometano vidite svaki automobil.

Sama lokacija je podeljena na tri sprata. Na onom prvom su izloženi isključivo premijum proizvodi. Ove godine proizvođači se i nisu preterano potrudili, sa izuzetkom Mercedesa koji je stigao sa punom ponudom koja odlikuje najprodavanijom premijum divizijom u SAD. Nemački gigant je izložio i nekoliko AMG dok je na standu BMW-a najviše pažnje privlačio M2. Kod domaćeg Cadillaca najviše publike se moglo naći kod modela ATS-V i CTS-V, a solidnu posetu su imali i Acura, Infiniti i Lexus. Ipak, pobednik u mojoj knjigi je definitivno Lincoln. Lista čekanja na novi Navigator je bila poduža dok takođe novi Nautilus, čija test vožnja još uvek nije dostupna pošto je reč o prototipu, nije mnogo zaostajao.

Drugi sprat donosi određene polovne automobile koji su u prodaji, a mnogi privatni biznisi su izložili svoje proizvode. Manje kuće za modifikaciju automobila su se pohvalili sa delima kao što je 1980 Pontiac Trans Am sa turbo motorom i 905 ks, a tu je bilo i nekoliko trkačkih automobila – od čega je najpoznatija Toyota Camry koju je Daniel Suarez prošle sezone vozio u NASCAR šampionatu.

Treći sprat je onaj najpopularniji i na njemu su izloženi proizvodi za takozvanu „radničku“ klasu. To ne znači da je reč o jeftinim vozilima i većina njih su bili bogato opremljeni primerci sa višom cenom. Najprodavaniji automobil u Americi, Toyota Camry, je privukao mnogo pažnje u dvobojnom finišu i pro-luksuznom XSE paketu opreme, ali su se mnogi brzo ohvalili kada bi videli cenu od preko 36.000 dolara – i to za automobil sa četiri cilindra (V6 verzija bi podigla cenu na približno 40.000 dolara). Ford F-Series, najprodavanije vozilo u Americi 40 godina za redom, je izložen u nekoliko primeraka, od čega su najveću pažnju privukli fabrički Raptor i dva modifikovana Shelby Raptora. Ford je predstavio i novi Mustang Bullitt, koji je javnosti debitovao pre svega mesec dana.

Velika gužna se stvorila i kod korejskih automobila, pre svega novog Kia Stingera, ali slično kao i kod mnogih drugih automobila – publika se brzo ohladila kada je videlu cenu od preko 40.000 dolara. Volkswagen je predstavio novu Jettu, veću nego ikada pre i sada definitivno ulazi u veću kategoriju, dok su stariji kupci željeno zagledali u novi Buick Regal (Opel Insignia) – ujedno jedan od retkih karavana na ovom tržištu. Veliku pažnju je privukao i novi Jeep Wrangler, ali test vožnje nisu bile dostupne.

U svakom slučaju, Milvoki možda nije veliki kao Detroit ili Čikago, ali za serijske automobile po ničemu ne zaostaje i nudi gotovo iste proizvode. A za one koji žele i modifikovane ili egzotične automobile, oni će ipak morati na neku drugu lokaciju.

Zoran Tomasović

(532)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments