1. Home
  2. Vesti
  3. Uber nastavlja sa testiranjem samovozećih automobila u SAD
Uber nastavlja sa testiranjem samovozećih automobila u SAD
0

Uber nastavlja sa testiranjem samovozećih automobila u SAD

136
0
Podelite sa prijateljima:

Uber je ponovo dobio dozvolu Pensilvanije da se vrati testiranju samovozećih automobila na javnim putevima. 

Zabrana za Uber nastupila je pre sedam meseci kada je jedno autonomno vozilo iz flote ubilo pešaka. Naime, jedan samovozeći automobil je pregazio ženu koja je u toku noći prelazila put. Nakon nesreće Uber je samovoljno zaustavio sve testove autonomnih tehnologija.

Prošlog meseca američka kompanija saopštila je da će se vratiti opitnim aktivnostima u vezi sa samovozećim automobilima, ali da će ovaj put značajno drugačije pristupiti testovima. Vozila će imati ograničenu maksimalnu brzinu od svega 40 km/h, a napred će sedeti dve osobe koje će moći da u svakom trenutku preuzmu kontrolu nad automobilom. Osim toga, Uber će uložiti dodatne napore tako što će centar za nadgledanje ovakvih vozila povećati stepen nadzora.

Američki ridesharing servis odlučio se na još nekoliko preventivnih mera. Samovozeći automobil neće se kretati noću niti po vlažnom asfaltu, odnosno izbegavaće se upotreba ovakvih modela kada su neprikladni vremenski uslovi. Uber je najavio i da će autonomna vozila prelaziti put od svega jedne milje, između dve kancelarije ove kompanije u Pitsburgu.

Uber je značajno umanjio obim testova automobila sa ovakvom naprednom tehnologijom. S obzirom na to da se ova kompanija trenutno nalazi na sudu sa Waymoom zbog optužbi za krađu tehnologije za samovozeće automobile, pitanje je uopšte koliko će ovaj program još dugo opstati.

(136)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments