1. Home
  2. Vesti
  3. SkyActiv X dostupan za Mazdu3 sa 181 ks
SkyActiv X dostupan za Mazdu3 sa 181 ks
2

SkyActiv X dostupan za Mazdu3 sa 181 ks

427
2
Podelite sa prijateljima:

Mazda je izdala oficijelno saopštenje u vezi sa pogonskom paletom namenjenoj novoj „trojci“.

Osnovni motor je 2,0-litarski, atmosferski SkyActiv-G. Kao i kod prethodnog modela, isporučuje 122 ks. Mazda nastavlja svoju filozofiju neprihvatanja malih turbo motora (što zdušno pozdravljamo), ali obećava bolju ekonomičnost, postignutu kroz „blago“ hibridnu tehnologiju i deaktivaciju cilindara.

Glavna alternativa je SkyActiv-D radne zapremine 1,8 litara. Ovaj motor zamenjuje staru 1,5-litarsku i 2,2-litarsku jedinicu. Doduše, dolazi u samo jednom nivou snage  – 116 konja i 270 Nm. Kod CX-3, isti motor je uparen s integralnim pogonom.

Tu je i ono što željno iščekujemo, a reč je o 2,0-litarskom SkyActiv-X agregatu, koji bi trebalo da „ubere plodove“ kompresionog paljenja, karakterističnog za dizele. Konačno znamo i koliko konjskih snaga isporučuje – 181.

Najverovatnije će sve spomenute jedinice biti u ponudi sa opcionim šestostepenim automatskim menjačem. Blagovremeno, portfoliju bi mogli da se pridruže i neki drugi motori poput dve verzije 2,0-litarskog motora s više izlazne snage.

AutoRepublika

 

(427)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
3chees

samo 3 izlazne snage ????
116 ks od dizela
122 i 181 ks od benzina
I onda mi pričamo o pouzdanosti ?
da mi je vidjeti tog kretena koji će pričati kako je mazda super pouzdana…
Tim činom sa svega 3 motora u ponudi i omražena Alfa Romeo bila bi pouzdana,a mnogi dotičan brend ismijavaju na račun pouzdanosti!
K tome još 2 paketa opreme….

Mad Max

Hvala Mazdi što ne prihvata „male“ turbo motore. Svet sigurno teži ka uništenju svega šro vredi.