1. Home
  2. Vesti
  3. BMW: Različiti modeli će pružati drugačiji vozački doživljaj
BMW: Različiti modeli će pružati drugačiji vozački doživljaj
0

BMW: Različiti modeli će pružati drugačiji vozački doživljaj

410
0
Podelite sa prijateljima:

Gama marke BMW nikada nije bila bogatija i raznovrsnija. Koliko god to lepo zvučalo, odlična je osnova za stvaranje konfuzije u glavama ljubitelja marke i automobilskih entuzijasta, generalno. Prema tvrdnjama proizvođača, to se ipak neće dogoditi.

Naime, BMW poseduje istraživanje koje je predstavilo zaključak da kupci zapravo znaju šta koji model iz game može da ponudi, kao i koje su razlike među brojnim verzijama. Ipak, povremeno može postati zbunjujuće za kupca, smatra Ralf Maler, šef odeljenja proizvoda i strategijskog planiranja u okviru kompanije BMW. On smatra da je iskustvo koje kupac stiče u izložbeno prodajnim salonima i dalje dobro.

Maler je izjavio da trgovci tvrde “da su povratne informacije koje dobijaju od kupaca indikativne u smislu da kupci nisu zbunjeni i pretrpani informacijama”, što su odlične vesti za marku. Uprkos tome, njegov stav je da se vozila unutar game moraju dodatno diferencirati, i to ne samo u smislu njihovog označavanja, to jest imenovanja.

Razlog koji nameće postojanje brojnih modela i verzija istog, na primer Gran Coupe i Gran Turismo verzije, jeste slanje poruke proizvođača da je nameran da odgovori na svaki specifičan ukus i potrebu kupca.

“Naravno da stalno pokušavamo da diferenciramo naše proizvode među sobom, što je moguće više. Želja nam je da ispunimo najdelikatnije i najspecifičnije potrebe kupca,” kaže Maler, dodajući da su možda Gran Coupe modeli, najbolja ilustracija njegove tvrdnje. “Ti modeli su usmereni mnogo više ka zadovoljenju vozačkih strasti vlasnika,” što je nešto što potencijalni kupac mora da primeti tokom test vožnje.

Da li će se to zaista i dogoditi u realnom životu, zavisi od brojnih faktora, ali će BMW svakako nastaviti sa ponudom raznovrsnih verzija, sve dok njihova prodaja na globalnom nivou to opravdava.

Nema sumnje da izneti stavovi deluju smisleno i u kontekstu ekonomske logike. U Americi, prodajne brojke koje beleži BMW su, spram ostalih proizvođača, veoma skromne. Stoga, neki modeli su razvijeni sa ciljem plasmana na neka posebna tržišta, gde se jedino nude, dok su neki drugi modeli nosioci epiteta bestselera u SAD.

Evo primera, hedžbek serije 1 nikako ne opravdava da se nađe u ponudi za američke kupce, baš kao ni karavan serije 3, što je upravo glavni razlog zašto ih neće biti u salonima sa one strane Atlantika. Istovremeno, rukovodstvo kompanije ne vidi logiku ponude pravih “terenaca” na globalnim tržištima, čak i uz saznanje da bi to bio pun pogodak u Americi, poentirao je Maler.

AutoRepublika

(410)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments