1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat 500 Elettrica u Ženevi, do kraja godine stiže još jedan EV
Fiat 500 Elettrica u Ženevi, do kraja godine stiže još jedan EV
0

Fiat 500 Elettrica u Ženevi, do kraja godine stiže još jedan EV

164
0
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka potvrdila je da će električno izdanje Fiata 500 biti premijerno predstavljeno 3. marta na Salonu automobila u Ženevi. 

Prodaja modela Fiat 500 Elettrica trebalo bi da otpočne u drugoj polovini tekuće godine, dok će proizvodnja početi ubrzo nakon premijere. Proizvođač iz Torina je za sada tajnovit kada je u pitanju specifikacija električnog „fiće“.

Nema podataka o kapacitetu baterije niti o snazi elektromotora. Ono što znamo jeste da Fiat ima velika očekivanja od ovog EV-a. Inicijalni plan je da se na godišnjem nivou proizvodi 80.000 primeraka modela 500 Elettrica.

No, ovih dana iz Fiata stižu najave o novim električnim vozilima. U italijanskim medijima osvanuo je podatak da će Fiat do kraja godine nakon električne varijante modela 500 plasirati još jedan EV.

Taj drugi električni automobil verovatno će biti krosover, a po svemu sudeći mogao bi da se ugleda na konceptualni Centoventi. Ovaj najavljeni drugi alternativni model Fiata deliće sa 500 Elettrica i platformu i pogonske sklopove.

Ostaje da se vidi kako će se Fiat razvijati u bližoj budućnosti, sada kada je u braku sa Francuzima. PSA poseduje niz naprednih i modernih agregata, kao i nekoliko platformi, te je jasno da će u nekom trenutku Italijani nešto pozajmiti od grupacije okupljene oko Peugeota.

S obzirom na činjenicu da će evropska pravila o flotnoj emisiji naterati proizvođače da ponude još više električnih i hibridnih vozila, može se reći da je Fiat u žurbi da obogati svoju gamu sa upravo ovakvim modelima.

AutoRepublika

(164)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments