1. Home
  2. Vesti
  3. Obustavljena proizvodnja modela Audi RS3, razlog WLTP
Obustavljena proizvodnja modela Audi RS3, razlog WLTP
0

Obustavljena proizvodnja modela Audi RS3, razlog WLTP

384
0
Podelite sa prijateljima:

Audi je obustavio proizvodnju modela RS3 u Sportback i sedan verziji, zbog nastupajućih WLTP standarda. Ponovni silazak sa traka performantnog modela se očekuje 2019. godine, a na mnogim svetskim tržištima je već sada nemoguće naručiti ga.

Šon Kliri, rukovodilac odeljenja korporativne komunikacije, australijske divizije marke Audi je ovim povodom izjavio:

„Audi RS3 Sportback i Sedan su trenutno nedostupni u Australiji, zbog primene zahteva definisanih u WLTP protokolu na tržištima koja su kompatibilna sa homologacijskim odredbama Evropske unije. Verujemo da će zalihe ovih modela koje smo ranije proizveli biti dovoljne da podmire tražnju u nekoliko narednih meseci. Proizvodnja modela RS3 se nastavlja sledeće godine.“

Audijev performantni model je samo poslednja žrtva primene WLTP procedura, a neke modele su iz svoje ponude, iz istog razloga, već isključili Volkswagen, Seat, Peugeot, BMW…

Svakako, biće interesantno propratiti na koji način će proizvođači modifikovti vozila, i kako će se to odraziti na karakteristike motora i performanse vozila, a sve u sklopu harmonizacije sa navedenim standardima.

(384)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments