1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Tramp opleo po General Motorsu
Tramp opleo po General Motorsu
0

Tramp opleo po General Motorsu

230
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je izvršna direktorka General Motorsa, Meri Bara, najavila gašenje nekoliko fabrika u SAD, američki predsednik je preko Twittera javno zapretio GM-u ukidanjem svih subvencija. 

Tramp je takođe podsetio da je američka vlada 2009. godine spasila General Motors od propasti „i da im je ovo sada hvala“. Američki predsednik zamerio je izvršnoj direktorki GM-a odluku o gašenju pogona u SAD, uz napomenu da se u Kini i Meksiku ne gasi nijedna fabrika ovog proizvođača.

Trampova administracija već je najavila da će 31. decembra prestati subvencije za električna vozila GM-a, jer su prodali više od 200.000 primeraka e-automobila, što je povod za ukidanje vladine pomoći pri kupovini ovakvog tipa vozila iz General Motorsa.

Meri Bara je inače na meti kritika javnosti, ne samo zbog najavljenog talasa otpuštanja već i zbog izuzetno visokih primanja. Naime, izvršna direktorka GM-a u prošloj godini primila je ukupno skoro 22 miliona američkih dolara za svoj rad u ovoj kompaniji. Bara je na čelu liste rukovodilaca automobilskih proizvođača po zaradi.

U svom tipičnom Twitter napadu, Donald Tramp osvrnuo se i na ulaganja General Motorsa u Kini. „GM se odavno kladio na Kinu, ali ta kocka nije pošla u njihovu korist“, izjavio je američki predsednik.

Pred GM-om su teški dani, jer pored političkog pritiska moraju da se bore i sa snažnim radničkim sindikatima koji se opiru masovnom otpuštanju.

 

(230)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments