1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Aston Martin ima veoma ambiciozan plan
Aston Martin ima veoma ambiciozan plan
0

Aston Martin ima veoma ambiciozan plan

154
0
Podelite sa prijateljima:

Novi cilj britanske marke je 14.000 proizvedenih automobila na godišnjem nivou do 2025. godine. 

Dakle, ambiciozna i pretenciozna zamisao Aston Martina. Ove godine britanski brend napraviće oko 6.400 automobila, što znači da bi se ovaj cilj postigao biće potrebno povećanje proizvodnje od nekih 125%.  Ipak, rukovodstvo veruje da je zacrtana želja dostigna, pogotovo što nabrajaju da je ova godina teža za Aston Martin nego što se to očekivalo. Pad potražnje u Kini, strahovi zbog bregzita, kao i trzavice povodom izlaska na berzu ostavile su traga na ovogodišnji bilans britanske marke.

S druge strane, valja naglasiti da je pad potražnje za modelima Aston Martina u Kini samo fiktivan. Naime, čelnici su očekivali veći rast prodaje od zabeleženog koji je daleko od lošeg. Uopšteno, ovaj proizvođač beleži ove godine rast prodaje u Kini od 118%, a još bolji rezultat ostvaren je u SAD gde je došlo do rasta prodaje od 185%.

Šef Aston Martina, Endi Palmer, veruje da je zacrtana brojka od 14.000 prodatih automobila na godišnjem nivou za 2025. godinu sasvim dostižna. „Snažno verujemo da će naš SUV dodatno pogurati prodaju“, rekao je Palmer.

Aston Martinov SUV nosiće naziv DBX i testiranje je počelo nedavno na delu reli staze u Velsu. Premijera serijskog DBX-a biće održana krajem naredne godine, dok će serijska proizvodnja otpočeti 2020. godine.

Osim SUV-a, Palmer naglašava ulogu visokog nivoa personalizacije Aston Martinovih modela. „Bogati postaju još bogatiji, pa žele i još veći novi personalizacije automobila, što ćemo mi svakako omogućiti“, zaključio je šef britanske marke.

 

(154)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments