1. Home
  2. Vesti
  3. BMW bi uskoro mogao da otvori još jednu fabriku u Americi
BMW bi uskoro mogao da otvori još jednu fabriku u Americi
0

BMW bi uskoro mogao da otvori još jednu fabriku u Americi

118
0
Podelite sa prijateljima:

BMW razmatra mogućnost izgradnje druge fabrike u Americi, nakon što decenijama unazad funkcionišu pogoni u Spartanburgu, odnosno u saveznoj državi Južna Karolina. Na toj lokaciji bi se proizvodile pogonske grupe i jedinice za transmisiju.

Sa ovakvim izjavama je u javnost izašao prvi čovek bavarske grupacije BMW, Harald Kriger, na samom početku Salona automobila u Los Anđelesu, a neposredno nakon najave američkog predsednika Donalda Trampa da bi počev od sledeće nedelje mogao da uvede nove carine na uvozne automobile.

Kriger je tom prilikom izjavio da podržava plan britanske premijerke Tereze Mej koji se odnosi na dogovor ostrvske države sa ostatkom Evropske unije, o napuštanju tog saveza od strane Ujedinjenog Kraljestva.

“Predloženi kompromis koji je stavljen na sto, nešto je što mogu jasno i odlučno da podržim,” rekao je on.

Tereza Mej se grčevito bori za podršku za svoj plan razvoda Velike Britanije sa Evropskom unijom, u susret glasanju u ostrvskom parlamentu, koje je zakazano za 11. decembar.

BMW je otvorio proces analiza koji bi mogao da dovede do promena u organiciji poslovanja kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama, s obzirom na to da prodaja u tom regionu beleži rast, naveo je još Kriger.

Pored pomenutih pogona u Južnoj Karolini, BMW će sledeće godine staviti u rad i fabriku na teritoriji Meksika, a u planu je izmena trenutne poslovne šeme prema kojoj se motori i menjači uvoze na severnoamerički kontinent.

“Trenutno poslujemo na gornjoj granici aktuelnih mogućnosti na tom tržištu. Vreme je da razmislimo ozbiljno o još jednoj fabrici u Americi, onoj koja bi nas zaštitila i od dodatnih rizika uslovljenih politikom,” rekao je on.

AutoRepublika

(118)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments