1. Home
  2. Vesti
  3. Koliko je zapravo BMW Z4 30i brži u stvarnim uslovima od 20i? (VIDEO)
Koliko je zapravo BMW Z4 30i brži u stvarnim uslovima od 20i? (VIDEO)
3

Koliko je zapravo BMW Z4 30i brži u stvarnim uslovima od 20i? (VIDEO)

646
3
Podelite sa prijateljima:

Bitka četvorocilindraša.

BMW Z4, kada je o četvorocilindarskim motorima reč, dolazi u 20i i 30i izdanjima. Oni koji vagaju za koji agregat da se odluče, verovatno se pitaju koliko je zapravo prvonavedeni sporiji. Na papiru, 30i glatko pobeđuje sa svojih 258 ks i 400 Nm (20i 197 ks i 320 Nm). Međutim, kako stvari stoje u stvarnom svetu?

Upravo je to prezenter iz Cars on Autobahn YT kanala želeo da otkrije. Koliko je zapravo 30i brži od 20i na istom putu, pod istim uslovima i bez ograničenja brzine. Naravno, za takve stvari služe „autobanovi“ u Nemačkoj.

30i do „stotke“ ubrzava za 5,4 sekunde, dok je za istu radnju 20i potrebno 6,7 sekundi. Kako se brzina povećava, brzinska razlika se proširuje, a 20i teško može da dostigne 263 km/h, koliko je ostvario 30i. Međutim, realno, koliko često ćete u životu voziti takvim brzinama? Dakle, automobil ispod 200 konja za ispod minuta dostiže 250 km/h, što je za poštovanje.

Što se spoljašnjosti tiče, ova dva modela su praktično identična, sem opcionih točkova i izbora u okviru Sport i M sport paketa. Isto važi i za enterijer i tehnologiju. Da li je onda 20i zaista za izbegavanje kako bi neko pomislio? Nimalo!

AutoRepublika

(646)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
D_C

Pa jeste za izebgavanje, kao uostalom i 30i. Pogledaj duzinu haube, tu je linijski sestak jedina istinska opcija. Pri cemu uopste ne pricam o performansama koje su zadovoljavajuce i kod 20i, a vise nego dobre kod 30i. Jednostavno sportski BMW dvosed sa ovakvim izgledom zasluzuje sest cilindara a sve ispod – nije to ono pravo.

Zvezdan Božinović

Slažem se, mada je ovakav tip automobila (kabriolet) veće zadovoljstvo voziti lagano nego brzo.

D_C

Daaa, i upravo zato zelis zvuk i rafiniranost sestaka. Kao sto rekoh, nema veze sa performansama, pogotovo danas kada mnogi izvuku 240ks i neverovatne obrtne momente iz cetvorocilindricnog dizela.