1. Home
  2. Vesti
  3. Umro je Irv Gordon – vlasnik legendarnog Volvoa P1800S (VIDEO)
Umro je Irv Gordon – vlasnik legendarnog Volvoa P1800S (VIDEO)

Umro je Irv Gordon – vlasnik legendarnog Volvoa P1800S (VIDEO)

1.59K
0
Podelite sa prijateljima:

Sećate se priče koju smo vam predstavili u rubrici „Zanimljivost dana“, one u kojoj smo opisali višedecenijske avanture dva najbolja prijatelja, Irva Gordana i njegovog Volvoa P1800S? Tokom 1998. godine, legendarni automobil i njegov vlasnik, ušli su u Ginisovu knjigu rekorda po najvećoj kilometraži nekog automobila sa jednim vlasnikom.

Poslednji podaci o pređenoj kilometraži antologijskog modela švedske marke govore o tome da je vozilo prevalilo podosta veću kilometražu od 3 miliona milja (skoro 5 miliona kilometara). U međuvremenu, ovaj dvojac je posetio i 49-tu saveznu američku državu Aljasku, čime su samo Havaji ostali nedosanjani san za ovaj duet.

U vreme pisanja naše priče, Irv Gordon je bio na pragu osamdesete godine, a pre nekoliko sati su sa one strane Atlantika stigle tužne vesti. Administrator Fejsbuk stranice Volvo Cars of Glen Cove New York je objavio da je Gordon, tokom proputovanja kroz Kinu, preminuo. Informaciju je potvrdila porodica pokojnika.

Our sincerest condolences to the Gordon family today. Irv Gordon , known as million mile Irv for his #VolvoP1800 with 3…

Gepostet von Volvo Cars Glen Cove am Donnerstag, 15. November 2018

Kolika je bila Gordonova strast prema tom Volvou najbolje govori činjenica da je isti automobil vozio duže od 50 godina, pa je kao takav ugrožavao interese proizvođača, ukazujući ljudima na to koliko dugo jedan četvorotočkaš može da potraje, što je ujedno i najveći strah današnje automobilske industrije, odnosno bojazan da će kupci shvatiti da treba da istupe iz “potrošačkog vrzinog kola”.

Jednom prilikom je ponudio proizvođaču da otkupi automobil nazad, po ceni od nekoliko miliona dolara (1 USD po pređenoj milji), ali je Volvo taj predlog odbio.

Bilo kako bilo, ovom prilikom su Volvo i njegov Irv bili prisiljeni da se rastanu.

Zauvek.

AutoRepublika

(1594)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments