1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen seli proizvodnju Passata
Volkswagen seli proizvodnju Passata
2

Volkswagen seli proizvodnju Passata

661
2
Podelite sa prijateljima:

Proizvodnja automobila na MEB platformi zahteva konverziju postojećih fabrika, te će Passat uskoro morati da pronađe novi dom. 

Gde će i kada VW preseliti proizvodnju Passata još uvek je misterije ali je saopšteno da će fabrika u Emdenu biti konvertovana u pogon za sklapanje električnih automobila. Logično je da Passat pronađe novi dom u nekoj od brojnih fabrika nemačke marke u Evropi, a nije isključeno ni da se Passat sklapa na nekoj od lokacija koje izvorno pripadaju Audiju, Škodi ili Seatu.

Fabrika u Emdenu preći će potpuno na električne automobile do 2022. godine, kao deo plana VW-a da u narednih nekoliko godina na tržište plasira (kao grupacija) čak 50 e-mobila.

Uz Emden, pogoni u Cvikauu i Hanoveru trebalo bi da čine udarnu pesnicu električne ofanzive nemačkog giganta na Starom kontinentu. Radnici na pomenutim lokacijama sa stalnim zaposlenjem ostaće na svojim radnim mestima, dok će oni koji imaju ugovor na određeno moći da pređu u neku od drugih fabrika Volkswagena u Nemačkoj.

Volkswagen je saopštio i da je „zaokružio“ sistem dobavljača baterija za svoje električne automobile. U Evropi će baterije obezbeđivati LG Chem i Samsung, u SAD kompanija SKI, a u Kini preduzeće CATL.

Šef Volkswagena, Herbert Dis, kazao je novinarima da ta kompanija očekuje da će plasirati najmanje 50 miliona vozila koje koriste MEB platformu. Ambiciozan plan u svakom slučaju.

(661)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

Obećano uvek ispune

Mad Max

Najbolje da ga sklapaju u Sarajevu …. Da nasledi Golf 2.