1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Talisman dobio novi 1.8 turbo motor sa 225 ks (VIDEO)
Renault Talisman dobio novi 1.8 turbo motor sa 225 ks (VIDEO)
8

Renault Talisman dobio novi 1.8 turbo motor sa 225 ks (VIDEO)

1.54K
8
Podelite sa prijateljima:

Za D segment se smatra da je umirući u Evropi već izvesno vreme, međutim, Nemci i Francuzi još uvek vode bitku unutar njega. Iz tog razloga, Renault je unapredio Talismanovu motorizaciju.

Francuska marka je u martu predstavila S-Edition na Salonu automobila u Ženevi, sa 1,8-litarskim turbo motorom, sličnom verzijama koje pogone Megane RS i Alpine A110. Jedinica u Talismanu isporučuje 225 ks i 300 Nm, a povezana je sa sedmostepenim menjačem s dvostrukom spojnicom, koji šalje snagu na prednje točkove.

Prošle nedelje, Renault je održao događaj na kojem je priredio predstavljanje S-Edition modela (limuzina i karavan), odakle i dolaze snimci. S-Edition je pomalo čudan način za Renault u cilju naglašavanja sportskih atributa i bogate opreme, a jedini drugi takav model je baziran na Capturu.

Da se vratimo na motor. Ovaj agregat je već dostupan u Nemačkoj u Initiale Paris paketu. Dotični Talisman košta 42.150 evra. Zapravo, ovo je zamena za 1,6-litarsku jedinicu sa 200 konja, što verovatno znači da će i Clio RS dobiti 1,8-litarski turbo, podešen na 220-225 ks.

U konfiguratoru se mogu pronaći još neke zanimljive stvari. Dizel motori, koji su najpopularniji kada je Talisman u pitanju, sada isporučuju 120 i 150 konja, umesto ranijih 130 i 160.

Veruje se da je bar jedna od ovih jedinica nova. Renault nastoji da iz upotrebe izbaci 1,6-litarski motor, čija twin-turbo konfiguracija donosi 160 ks. Na njegovo mesto će najverovatnije doći 1.8 dCi, kojij je debitovao sa restilizovanim Kadjarom.

AutoRepublika

Izvor: Renault

(1535)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Mora se uzvratiti Peugeotu 508 GT…mada i Talisman i 508 bez problema mogu da „nose“ 300-350 konja….

Zvezdan Božinović

Uh, meni se, izuzev motora, Talisman nije dopao…. i onaj 1,6 mi se učinio premoćnim za tako podešeno vozilo. Sorry Terminator

Renault Terminator

Vozio sam Talismana limuzinu i karavana,oba u Initiale Paris paketu..meni je limuzina prelijepa i…fali snage,1.6 dCi ne daje dovoljno snage za taj auto.Ne znam sta konkretno zamjeras podesavanju,auto je veoma upravljiv i stabilan i siguran na kocenju.Ali nije udobniji od VelSatisa?.
Sledece godine Boze zdravlja uzecu Talismana,najvjerovatnije tog 1.6 dCi sa 160ks,vise me privlaci 1.6 TCe 200ks ali me odbija cijena?..mislim da je preskup i da ne vrijedi te pare.
I Renault je poceo da jede go.na sa cijenama kao Mecka,Audi i Bmw..

Zvezdan Božinović

Prelagan je na volanu (za moj ukus), vrlo lako se izbaci iz ravnoteže u krivinama, ne uliva mi sigurnost na višim brzinama. Pogonski točkovi proklizavaju kao od šale ukoliko žustrije startujete. Menjač je prosečan, očekivao sam bolji. Ali, lep jeste (sa izuzetkom svetlosnih grupa koje su baš prenaglašene). Benzinca od 200 ks smo vozili a motor me je oduševio. Sveukupno, Talisman me (izuzev motora) podsetio na Arteon previše. Sada kada vratim film na vožnju Talismana, niti je udoban kao Citroenov predstavnik u klasi (doduše prethodne generacije) niti je sportski podešen zauzvrat. Sve u svemu, baš prosečan model. Za moj ukus…… Pročitaj više »

Renault Terminator

Zar je moguce da 1.6 moze „potpisivati“?…

Zvezdan Božinović

Nego šta, da častiš bre! Podstakao si me na razmišljanje u vezi Renaulta. Nisam mogao da verujem da postoji Renault obožavalac 🙂 Na svakom testiranom primerku alijanse, dopao mi se motor najviše. Na nekima i sistem ogibljenja baš (eto Kadjar na primer, potpuno neočekivano)….

Balkanboj

Mogu oni da nose te konje, ali u gepeku. Kao dostavno vozilo koje bi motor sa 300ks isporučilo do montažne trake za ugradnju u vozila koja stvarno mogu iskoristiti 300 – 350ks.

moron

Ne bih ja imao ništa protiv jednog Talismana „Topalović Edition“ …