1. Home
  2. Vesti
  3. Mitsubishi je svestan neophodnosti postojanja putničkih automobila u gami
Mitsubishi je svestan neophodnosti postojanja putničkih automobila u gami
0

Mitsubishi je svestan neophodnosti postojanja putničkih automobila u gami

473
0
Podelite sa prijateljima:

Mali i pristupačan hedžbek Mitsubishi Mirage je skoro savim izvestan u budućoj ponudi marke, odnosno naslednik aktuelnog modela će se pozicionirati za stepenicu iznad one na kojoj se trenutno nalazi, a deliće platformu sa bratskim modelima Renault Clio i evropskom verzijom Nissan Micre. Za razliku od njega, obličje budućeg Lancera (krosover ili sedan) još uvek nije definitivno rešeno.

Pored toga, iako je svojevremeno bilo naznaka da bi Lancer, čija je isporuka na zapadnim tržištima obustavljena krajem prošle godine, u narednoj generaciji mogao postati krosover, to više nije tako verovatno. Ipak, procena profitabilnosti projekta “Lancer” nije tako afirmativna, kao što je u slučaju hedžbeka Mirage.

Pored toga što je Mitsubishi Motor Company (MMC) i dalje usredređen na segment SUV i pikap vozila, kao dela svoje bazične ponude, kao i na pogonske sklopove koji koriste plug-in hibridnu tehnologiju, rukovodstvo shvata potrebu posedovanja jeftinijih putničkih automobila u paleti svojih proizvoda, kako bi se obezbedila jeftinija ulaznica u svet Mitsubishija.

“Trudićemo se da što više koristimo već postojeće, zajedničke platforme. Alijansa već poseduje arhitekturu nazvanu CMF B, pa je verovatno da će ona biti osnova budućeg mališana Mirage. Ipak, definitivne odluke još uvek nema,” kaže izvršni rukovodilac Mitsubishija (COO), Trevor Man.

Mitsubishi Mirage

Aktuelni Mirage se posebno dobro kotira na tržištima zemalja u razvoju, kao što su one u ASEAN regiji. To je, sa cenom od 12.250 australijskih dolara, praktično najpristupačniji novi automobil u Australiji.

Niska cena nije neopravdana, ali svakako će kupci dobiti adekvatnu protivvrednost za svaki plaćeni dolar za Mirage. Ali, u novoj generaciji, to će biti primamljiviji automobil, a posebne efekte ekonomije obima, kompanija očekuje zahvaljući praksi deobe platformi sa globalnim partnerima. Upravo taj detalj bi trebao da obezbedi veoma pristupačnu cenu, čak i u novoj generaciji.

Dok Clio i Micra poseduju sličan, rakošan stil, Man je naglasio porebu da se Mitisubishi potrudi da kroz Mirage naglasi dizajnerski jezik karakterističan za ovog proizvođača. Sve funkcije, uključujući marketing i prodaju, biće izolovane od Renautlovih i Nissanovih, kako bi se zadržala jedinstvenost marke Mitsubishi.

Kao što smo već naveli, vesti o transferu Lancera u krosover tim su blago preuranjenje, pa je Man na pitanje novinara o tome da li će novi Lancer počivati na platformi Meganea ili Qashqaija, odgovorio da se o tome još uvek razgovara.

“U svakom slučaju, biće to ponovo CMF B arhitektura, ili izdužena C platforma,” rekao je on. Man se pozvao na, još uvek snažnu tražnju za malim limuzinama, u Kini i ostalim delovima Azije, što bi potencijlano moglo da opravda odluku o nastavku limuzinskog života Lancera.

“U procesu smo razvoja dugoročnog plana za razvoj i predstavljanje novih modela, a ono čime se bavimo se odnosi na istraživanje tržišta. Zavisno od rezultata naših analiza, donosićemo odluke. Kao što možete i da pretpostavite, mnogo je konfliktnih situacija.

“Trend krosoverizacije je očigledan, a profitabilnost proizvodnje sedana je drastično pogoršana iz razloga što proizvođači ulažu napore da opravdaju, uposle svoje postojeće proizvodne kapacitete”.

“Ali, ono o čemu kao marka svakako moramo da vodimo računa, jeste to da nam je potrebno ulazno vozilo ili vozila, koja će privući i kupce slabije platežne moći. Kada jednom čovek uđe u naš svet, onako kako bude rasla njegova finansijska moć, tako će biti zainteresovaniji za modele sa kraja ponude. Dakle, sada preispitujemo naše planove, imamo razne ideje.”

AutoRepublika

(473)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments