1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Policija u Dubaiju će koristiti leteće motocikle
Policija u Dubaiju će koristiti leteće motocikle

Policija u Dubaiju će koristiti leteće motocikle

548
3
Podelite sa prijateljima:

Kad pomislite da se vas više ništa ne može šokirati, stignu nove vesti iz Dubaija. 

Kako javlja CNN  policijske snage u Dubaiju već su počele uvežbavanje korišćenja letećih motocikala. Snage reda i zakona u ovoj metropoli prošle godine su naručile ovakve „hover bajkove“ kako ih oni nazivaju, od ruske kompanije Hoversurf. Ove leteće naprave neće još uvek ući u zvaničnu upotrebu sve dok se policajci ne uvežbaju dovoljno za njihovo korišćenje.

Šef odeljenja za veštačku inteligenciju pri policiji Dubaija, Halid Naser Alzaruki, rekao je da su leteći motocikli još uvek na testiranju, ali da su inicijalni ispiti završeni veoma uspešno.

Hoverbike koji se koristi u Emiratima nosi naziv S3. Šasija je izrađena mahom od ugljeničnih vlakana, za pogon se koristi elektromotor koji je uparen sa baterijom od 12,3 kWh. Ovaj model može se koristiti samo kao dron, i tada u vazduhu može provesti 40 minuta, a ukoliko se na njemu nalazi i pilot onda se period mogućnosti leta skraćuje na 25 minuta.

Hoversurf prodaje model S3 po ceni od 150.000 američkih dolara za jedan primerak.

 

(548)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Sviđa mi se opcija da i korisnik (policajac) i onaj za kojim juri ostanu bez delova tela, s obzirom da rotori nemaju nikakvu zaštitu.
Thumbs up ?

Zvezdan Božinović

Ovo se potpuno uklapa u imidž Dubaija, zato mi se i gade. Više obesti ne sretoh, sa sve proklamovanjem religije…. a nijedna vera ne podržava rasipništvo, raskalašnost, generalno neskromnost…

Balkanboj

Reče neki šeik : – moji preci su jahali kamile, ja sam jahao kamile, moji sinovi voze rolls-royce i mercedese, njihova deca će voziti rolls-royce i mercedese, a njihovi potomci će ponovo jahati kamile.