1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Stilska “kafe kuvarica”
Stilska “kafe kuvarica”

Stilska “kafe kuvarica”

217
0
Podelite sa prijateljima:

Samom činjenicom da pratite našu stranicu, znamo da ste automobilski entuzijasta, a isto tako smo ubeđeni da volite i kafu. Vezu između automobila i ovog čarobnog napitka prepoznali su i proizvođači četvorotočkaša, pa su u svoje sisteme vozačke asistencije ugradili i preporuke za kratak predah, uz druženje sa šoljicom kafe.

Međutim, evo sada i suprotnog primera, i to naravno od strane majstora dizajna i svakovrsne lepršave mašte. Italijanska kompanija Super Veloce je predstavila mašinu za pripremu Espresso kafe, a ono što je ovde najzanimljivije je njen dizajn. Naime, ona izgleda kao rasni automobilski motor.

Osnivač ove kompanije, koja se bavi proizvodnjom limitiranih serija umetničkih, a ujedno i korisnih uređaja, je Paolo Mastrođuzepe. Njegov tim i on lično, su došli na ideju da svim petrolheadsima pruže priliku da svaku svoju kafu, pripreme i popiju sa posebnim zadovoljstvom.

Predstavljeno je više različitih modela aparata za kafu, a zajednička crta im je da su utemeljeni na izvesnoj konfiguraciji pogonskog sklopa automobila. Tako imamo uređaje obliku šestocilindarske bokser jedinice, kafemat u V8, V10 ili V12 rasporedu. Posebno je razvijen i uređaj utemeljen na izgledu avionske turbine.

Materijali korišćeni za proizvodnju ovih prelepih mašina su i više nego egzotični. Model „Aviatore Veloce“ je najskromniji sa svojom aluminijumskom “karoserijom”. Prate ga modeli „Flat Six“ u kombinaciji aluminijum-titanium, „Nero Carbonio“ koji koristi delom ugljenična vlakna a delom titanijum. Tu je i „Serie Titanio“ – čija osnova je od titaniuma.

Za one kojima je to previše dosadno i „svakodnevno“ dostupni su modeli ukrašeni zlatom „Aurum 18ct“ sa detaljima odrađenim u 18-karatnom zlatu, a kao vrhunac ponude dostupan je uređaj u super limitiranoj seriji „Royale“, koji poseduje još više zlatnih detalja.

Naravno sa početnom cijenom od oko 10.000 evra, ova egzotika baš i nije dostupna svakom ljubitelju automobila, ali verujemo da bi većina nas u svojoj garaži pored svojih ljubimaca, poželela i ovakvu “kafe kuvaricu”.

AutoRepublika

(217)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments