1. Home
  2. Video
  3. Honda Civic Type R vs Renault Megane RS Cup 280 vs Hyundai i30 N (VIDEO)
Honda Civic Type R vs Renault Megane RS Cup 280 vs Hyundai i30 N (VIDEO)
4

Honda Civic Type R vs Renault Megane RS Cup 280 vs Hyundai i30 N (VIDEO)

816
4
Podelite sa prijateljima:

Sva tri automobila raspolažu s turbo motorima i šestostepenim manuelnim menjačima.

U ovaj „hot heč“ tromeč su uključeni Honda Civic Type R, Hyundai i30 N i Renault Megane RS Cup 280. Dakle reč je o modelima s prednjim pogonom. Što se snage tiče, kolo vodi Civic sa 320 konja i 400 Nm iz 2,0-litarskog turbo motora, a ujedno je i najlakši. Za 2019. godinu je podesivo ogibljenje u tri režima rada standardno.

Renault Megane RS je drugi po snazi. Iz njegovog 1,8-litarskog četvorocilindraša je izvučeno 280 ks i 390 Nm. Model na snimku raspolaže s šestostepenim manuelnim menjačem, mada je opciono dostupna i jedinica s dvostrukom spojnicom.

Treći je i30 N sa 275 ks sa opcionim Performance paketom. Sledeće godine će i kupci ovog Hyundaija moći da se odluče za menjač s dvostrukom spojnicom.

Samo ćemo reći da su razlike bile poprilične. Pogledajte video!

Izvor: Top Gear via YouTube

 

(816)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Eki - Mercedesoman

Ovaj Civic pomjera granice u klasi, svi modeli, ne samo Type R

Mad Max

Ako se uzme Robokap dizajn, može biti da si u pravu…..

Japanautofan

Ja samo cekam da se pretvori u TRANSFORMERSA nekog 😉

Renault Terminator

Ocekivano..osnovna verzija Megana R.S ne moze Civicu i Cupri nista,ni na stazi ni u ovim ubrzanjima.Em tezak em slab.
Verzije Trophy i Trophy-R ce biti druga prica,tu Civic i Cupra u svim mogucim verzijama nece imati sta da traze u duelu.