1. Home
  2. Vesti
  3. Stiže Ford Mustang sa četvoro vrata?
Stiže Ford Mustang sa četvoro vrata?
0

Stiže Ford Mustang sa četvoro vrata?

293
0
Podelite sa prijateljima:

Na sajtu Mustang6g.com je osvanuo komentar od strane osobe koja tvrdi da ima proverene informacije da će Ford Mustang u skorijoj budućnosti dobiti verziju i sa četvoro vrata.

Početkom oktobra Ford je održao veliki sastanak u Las Vegasu gde su predstavnicima prodajnih salona, odnosno dilerima, predstavljeni planovi za narednih nekoliko godina, a ova osoba tvrdi da su dvojica vlasnika salona potvrdili da će Mustang po prvi put u istoriji postati i limuzina.

Dok mnogi sumnjaju u ovu vest (spomenuta osoba je član sajta svega mesec dana i ne komentariše često), postoji i grupa onih koji veruju da je istinita posebno nakon što je Ford potvrdio da će novi električni krosover (ranije najavljen pod Mach 1 oznakom) pozajmiti mnoge linije upravo sa Mustanga.

Ford je još pre nekoliko meseci potvrdio da će u narednih nekoliko godina u potpunosti ugasiti automobilsku ponudu na američkom tržištu, sa izuzetkom Mustanga, i da će se kocentrisati samo na krosovere, terence i pikap kamionete.

Nova generacija Mustanga se očekuje 2021. godine na takođe novoj CD6 platformi. Ona je dovoljno fleksibilna da pokreće i krosovere kao što su Ford Explorer i Lincoln Aviator pa postoje šanse da će na njenoj bazi debitovati i limuzina. To bi označilo da ona deli platformu sa Mustangom, ali ne i ime, dizajn i vozne karakteristike.

Ono šta osoba sa sajta tvrdi je da Ford želi da napadne automobile kao što su Audi A7 i Porsche Panamera, što je preveliki zalogaj za bilo kog proizvođača u „radničkoj klasi“. On dodaje da će motor biti V8 sa turbo punjačem – nešto što Ford trenutno nema u ponudi, mada će novi Shelby GT500 debitovati sa V8 agregatom i kompresorom za nekoliko meseci.

Na kraju se postavlja i pitanje finansija. Kompanija je nedavno odobrila čak 11 milijardi dolara za buduću ponudu krosovera, terenaca i pikap kamioneta, pa je osnovano zapitati se da li ima novca i za limuzinu? Kroz istoriju je proizvedeno nekoliko Mustanga sa četvoro vrata, posebno u prvoj generaciji (1964.-1966.), ali nijedan od njih nije otišao dalje od prototip faze. Priča je takođe bila aktuelna debitovanjem retro modela 2005. godine.

(293)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments