1. Home
  2. Vesti
  3. Honda HR-V će biti ponuđena u više verzija
Honda HR-V će biti ponuđena u više verzija
2

Honda HR-V će biti ponuđena u više verzija

189
2
Podelite sa prijateljima:

Treća generacija krosovera zvanog Honda HR-V (u Japanu poznat kao Honda Vezel) je debitovala pre oko godinu dana i do ovog trenutka je ponuđena u dve varijante. Prva nosi atmosferski motor od 118 konjskih snaga iz jednoipolitarske zapremine, uz saradnju s CVT jedinicom za transmisiju, dok je druga modifikacija obeležena akronimom e:HEV. Iza skraćenice se krije hibridni pogonski sklop sa 131 konjskom snagom.

Povrh toga, na tržištima Evrope ili Tajlanda, hibridno izvođenje zapravo ni nema alternativu. Na globalnom planu, situacija je drugačija pa se asortiman HR-V-a nastavlja širiti.

Modifikacija Honda HR-V RS je debitovala u Indoneziji. Dolazi s turbobenzinskim motorom poznate zapremine od 1,5 litara, a koji razvija 177 konjskih snaga i najvišim obrtnim momentom od 240 Nm. I ova verzija poseduje menjačku kutiju CVT, prednji pogon i polukrutu osovinu, pa se ne bi trebalo smatrati baš „napucanom“ varijantom.

Iako verzija sa sufiksom RS deluje nabusitije od standardnog krosovera, spoljni utisak nije u punoj meri opravdan. Stil naglašava linija oko karoserije, zasebna rešetka hladnjaka i dvostruki završetak izduvne cevi.

Zatim navodimo da se sprema čisto električna verzija. Ona je prikazana prošle jeseni u Kini, i to odmah u dva izvođenja. Prvi model je nazvan Honda e: NS1 i njega će sklapati zajednički poduhvat Dongfeng-Honda, dok će varijantu Honda e: NP1 montirati i prodavati drugi zajednički poduhvat Japanaca: GAC-Honda.

Razlike među ovim duetom su čisto kozmetičke prirode dok su tehničke specifikacije u potpunosti identične. Dakle, to podrazumeva elektromotor pričvršćen na prednjoj osovini. Snaga mu je 182 „konja“ i sva ta ergela ide na prednje točkove. Deklarisana autonomija vozila iznosi 500 kilometara. Ova električna sokoćala stižu u maloprodajna zdanja Kine, negde tokom drugog polugođa 2022.

Honda e:Ny1

Sada je Honda oglasila da će isti baterijski HR-V doći i u Evropu. Predserijski automobil nazvan Honda e:Ny1 je dat na renderima, i vidno je da se ne razlikuje od kineskih modifikacija skoro nimalo. Nismo počašćeni detaljnijim tehničkim informacijama, ali nema razloga da verujemo da će se razlikovati od onik koje opisuju kineski model. Tržišni debi električnog novajlije za Evropu je najavljen za 2023. godinu.

Naposletku, valja nam uskoro očekivati još jednu Hondu HR-V. Ona će među Amerikance i to će biti novi krosover, i to u kompletu. Trebalo bi da bude veći, s drugačijom karoserijom i originalnog stila. Prvi tizeri su objavljeni u januaru a sada imamo i sliku zadnje signalne grupe, kao i obaveštenje da je debi zakazan za 4. april.

Naposletku, takav krosover, ili pak njegov varijatet će se pojaviti i u Evropi! Za nas je Honda najavila dolazak SUV-a iz C segmenta s hibridnim sistemom e:HEV. Njega očekujemo u maloprodaji negde tokom sledeće godine. Još uvek mu ne znamo ni ime, ako će ga Japanci uopšte i menjati u odnosu na bazični HR-V.

Za kraj još da kažemo da smo sve ove varijacije i ludorije Hondinog tima, promptno propratili na našim stranicama. Imate opciju pretrage, pa proverite 🙂

AutoRepublika

(189)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Šteta je što taj klasičan 1,5T neće biti dostupan i u Evropi.

moron

Provozah ga danas malo, tek da se inicijalno upoznamo.
Interesantno vozilo.
Moraću ponovo, ali, malo duže.

comment image

comment image