1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model Y dobio „zeleno svetlo“ za proizvodnju
Tesla Model Y dobio „zeleno svetlo“ za proizvodnju
0

Tesla Model Y dobio „zeleno svetlo“ za proizvodnju

252
0
Podelite sa prijateljima:

Informaciju je potvrdio Ilon Mask tokom finansijskog saziva povodom trećeg kvartala 2018.

Za Teslu, percepcija javnog mnenja i automobilskih eksperata je doživela prekretnicu u dobroj meri. Sve donedavno, kompanija je u gami imala samo jedan relevantan model, Model S. Nakon lansiranja Modela X, kojeg je pratila najava, a zatim i muke u proizvodnji novog Modela 3, proizvođač iz Kalifornije se donekle konsolidovao i tu se očigledno ne zaustavlja. Naime, dato je „zeleno svetlo“ za proizvodnju Modela Y.

Ovo su značajne vesti za sve one koji iščekuju s nestrpljenjem potencijalni novi krosover marke. Reč je naravno o automobilu na čisto električni pogon, koji bi mogao da bude popularniji čak i od Modela 3, automobila koji je pronašao čak pola miliona kupaca, koji su stavili „kaparu“ od 1.000 dolara na kupovinu, još pre nego što je ušao u proizvodnju.

Model Y će najverovatnije biti oficijelno predstavljen u martu 2019. Po nekoliko izvora, kompanija cilja početak 2020. za startovanje proizvodnje. Po relativno siromašnim dostupnim informacijama, očekuje se da se Model Y cenovno pozicionira između Modela 3 i Modela S, na nivo od nekih 45.000 dolara za osnovnu verziju. Vozilo će koristiti  platformu Modela 3, odbacujući karakteristična vrata u vidu krila sa Modela X.

Proleće 2019. bi moglo da bude značajno za kompaniju iz još jednog razloga, jer pored Modela Y, u planu je i kamionet, što bi Teslu učinilo zaista ozbiljnim automobilskim proizvođačem.

 

(252)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments