1. Home
  2. Vesti
  3. JLR – obustava proizvodnje na dve nedelje u Solihalu
JLR – obustava proizvodnje na dve nedelje u Solihalu
1

JLR – obustava proizvodnje na dve nedelje u Solihalu

289
1
Podelite sa prijateljima:

Land Rover, koji se nalazi u vlasništvu indijskog konglomerata Tata Motors, planira da u kasnijem delu oktobra, na dve nedelje obustavi proizvodnju u pogonima smeštenim u Solihalu. Kao razlog iznuđenog poteza, navodi se slabljenje tražnje na globalnom nivou.

Portparol kompanije je naveo u pisanoj izjavi: „Kao deo kompanijske strategije o profitabilnom rastu, Jaguar Land Rover je usredsređen na postizanje operativne efikasnosti, pa će shodno tome usaglasiti svoje proizvodne planove globalnoj tražnji.

„Naša odluka o dvonedeljnoj obustavi proizvodnje u Solihalu je jedan primer koji govori u prilog sprovođenju deklarisane strategije operativne efikasnosti. Porudžbine koje su kupci dostavili neće trpeti posledice ove odluke, a zaposleni će biti plaćeni i za vreme ovog prekida rada.“

Jaguar Land Rover je danas deklarisao maloprodajnu brojku od 57.114 plasiranih vozila tokom septembra 2018. godine, što je pad od 12,3% u odnosu na prošlu godinu, kada su lansirani novi modeli Range Rover Velar, Jaguar I-Pace i Jaguar E-Pace.

Kina, koja je najvažnije tržište za kompaniju, razlog je za zabrinutost rukovodstva. Tokom prošlog meseca, na tom tržištu, kompanija je zabeležila pad prodaje od frapantnih 46,2%, a to naravno nema veze za WLTP protokolom. Razlog za posrtanje tražnje se nalazi u rastu trgovinskih tenzija i uvođenju novih carina.

Septembar je kompaniji JLR doneo pad prodaje i na britanskom tržištu od 0,8%, dok je na evropskom tržištu pad prodaje iskazan kroz 4,7%. Pad prodaje ostalih marki, ovoga puta zbog početka primene pomenutih WLTP standarda, je bio drastično značajniji, što implicira da je JLR odlično prošao u ovom tranzitornom periodu na tržištu Starog kontinenta.

U Severnoj Americi, Jaguar Land Rover je doživeo još jedan šamar, odnosno pad prodaje od 6,9%. Ovoga puta, pad industrijskog sektora iznosi 5,5%, odnosno kompanija je zabeležila ispod prosečne rezultate na ovom tržištu. Ovde se pad prodaje odnosi na marku Jaguar, odnosno marka Land Rover je zabeležila skok prodaje od 7,3%.

(289)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mercedesklub.rs

Bolje bi im bilo da porade na pouzdanosti. Ne veruje da bi imali i dalje te probleme, jer cinjenica je najbolji su