1. Home
  2. Vesti
  3. Novi BMW serije 3 – objavljene cene za nemačko tržište jesu hladan tuš
Novi BMW serije 3 – objavljene cene za nemačko tržište jesu hladan tuš
1

Novi BMW serije 3 – objavljene cene za nemačko tržište jesu hladan tuš

6.67K
1
Podelite sa prijateljima:

Nijedna tržišna prilika nije tako izvesna i predvidiva kao rast cena novih automobila. Objavljene cene za novu seriju 3 (G20), koja je prošle nedelje premijerno prikazana u Parizu, predstavljaju nastavak trenda poskupljenja novih četvorotočkaša, koji bi generalno mogao da ponese numeričku oznaku + 25 – 30%.

Za početak, predviđeno je da serija 3 koristi tri agregata sa pet nivoa snage. U pitanju su dvolitarski benzinac (184 i 258 konjskih snaga), kao i dizel (150 i 190 konjskih snaga). Redni šestocilindarski dizelaš isporučuje 265 konjskih snaga.

Veliku buru je prethodne nedelje izazvala naša najava, odnosno vest o prvim fotografijama noviteta iz D segmenta luksuznih limuzina, kada smo rekli da pored serije 3, za broj veća serija 5 izgleda zastarelo. Evo sada zvanične, doduše indirektne potvrde iz Minhena. Pre nekoliko nedelja, model 520d Sport Line, koji je takođe sveže predstavljen (prošle godine), mogao je da se kupi za nepunih 50.000 evra.

Sa novom serijom 3, to će izgleda biti teži slučaj. Naime, objavljena je cena za model 320d, koji u serijskoj opremi poseduje manuelni menjač (za razliku od serije 5), a ona na nemačkom tržištu iznosi 40.450 evra. Uvodna ponuda za model 318d iznosi nepunih 38.000 evra. BMW 320i u Nemačkoj startuje od 40.000 evra, odnosno za oko 2.500 evra manje od pandan cene modela 520i, trenutno u Srbiji.

Ako je za utehu, najavljuje se da će kasnije u ponudu biti uvedena skromnija verzija čija će osnovna cena biti nešto niža od 35.000 evra.

Uzdravlje.

(6672)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Žilijen

First world problems