1. Home
  2. Sajmovi
  3. Pariz 2018
  4. Renault: Clio, Megane i Captur od 2020. godine kao hibridi
Renault: Clio, Megane i Captur od 2020. godine kao hibridi
0

Renault: Clio, Megane i Captur od 2020. godine kao hibridi

449
0
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka planira hibridizaciju svoja tri bestselera, sve u skladu sa ciljem smanjivanja emisije štetnih gasova. 

Novi hibridni, i plug-in hibridni pogonski sklopovi su uveliko u razvoju, a kako Renault navodi, iskoristiće se i znanje njegovog tima u Formuli 1.

Renault navodi da će običan hibridni pogon koristiti dva elektromotora. Jedan će se koristiti za vožnju na isključivo električnu energiju, dok će drugi služiti da pruži dodatnu snagu prilikom preticanja na višim brzinama. Oba elektromotora biće prikačena na jednu transmisionu jedinicu, a Renault najavljuje da će ovakav pogonski sklop debitovati u modelu Clio 2020. godine.

Što se tiče plug-in sistema, francuski brend obelodanio je da će koristiti 1,6-litarski atmosferski motor. Na ovo su se odlučili zbog dugotrajnosti ovakvog tipa agregata, a elektromotor dodavaće neophodnu snagu pri preticanjima. Ovakav pogonski sistem dobiće primenu u Capturu i Meganeu takođe od 2020. godine. Renault tvrdi da će oba modela moći da pređu oko 50 kilometara koristeći samo električnu energiju, kao i da će u pod vozila biti postavljena baterija od 9,8 kWh.

Šef Renaulta, Karlos Gon, izjavio je medijima da će novi plug-in hibridni pogon nositi naziv e-Tech.

 

(449)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments