1. Home
  2. Sajmovi
  3. Pariz 2018
  4. Mercedes sprema još snažniji hot heč
Mercedes sprema još snažniji hot heč
0

Mercedes sprema još snažniji hot heč

179
0
Podelite sa prijateljima:

Šef AMG-a, Tobijas Moers, potvrdio je u razgovoru za CarAdvice da Mercedes planira modela A45 kao vrhunac ponude A klase. 

Juče je trokraka zvezda u Parizu predstavila AMG A35, ali daleko od toga da Nemci nemaju još koji trik u rukavu. Moers navodi da će nadolazeći uber hatch, kako ga on naziva, nositi oznaku A45 i da će raspolagati sa najmanje 400 konjskih snaga. Osim toga, šef AMG-a potvrdio je i da će ovaj model koristiti novi, poboljšani pogon na sva četiri točka.

Moers je potvrdio i da će AMG A45 koristiti osmostepeni automatski menjač sa duplom spojnicom, kao i da „neće biti ni nalik nečemu što je trenutno na tržištu“.

Mercedesovo rukovodstvo govorilo je sa novinarima i o promenama koje će se dogoditi na samoj šasiji. Navodi se da će se izmene doticati aerodinamičnih elemenata, ali i samih materijala jer se očekuje manja masa, a veća krutost.

Što se tiče tehnoloških aspekata, Moers je naglasio da će postojeći MBUX sistem koji je debitovao u novoj A klasi biti nešto drugačiji u AMG A45, mada nije želeo da precizira na koji način. „Mislim da će A45 biti jedan od najzabavnijih automobila za vožnju na svetu, ne samo u svojoj klasi“, zaključio je prvi čovek AMG-a.

 

(179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments