1. Home
  2. Sajmovi
  3. Pariz 2018
  4. Porsche potvrdio da 911 Speedster ulazi u proizvodnju (galerija)
Porsche potvrdio da 911 Speedster ulazi u proizvodnju (galerija)
0

Porsche potvrdio da 911 Speedster ulazi u proizvodnju (galerija)

132
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche je u Parizu predstavio drugi po redu koncept 911 Speedster, a potvrdio je i da će ovaj model ući i u serijsku proizvodnju. 

Saopšteno je da će proizvodnja biti ograničena na 1.948 primeraka kao omaž prvom serijskom modelu ove marke koji je na scenu stupio daleke 1948. godine. Još jedna počast je crvena boja predstavljenog koncepta koja evocira uspomene na 911 Speedster iz 1988. godine.

Osim drugačije boje sa lepim crnim detaljima koji daju divan kontrast celom automobilu, novi koncept nije bitno drugačiji od pređašnjeg. I on je zasnovan na 911 Carrera 4 Cabriolet, dok je šasija prerađena od modela 911 GT3.

Koncept pokreće (a najverovatnije i serijsku varijantu) šestocilindarski atmosferski bokser motor radne zapremine četiri litre. Razvija 500 konjskih snaga, a snaga se na zadnje točkove prenosi putem šestostepenog manuelnog menjača.

Cena još uvek nije saopštena, ali će prvi primerci sići sa proizvodnih linija početkom naredne godine.

 

 

(132)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments